ITALIAANS ETEN OP HET ANTWERPSE ZUID

Het Italiaans restaurant Da Vinci is gelegen in de Verschansingsstraat, een zijstraat van de Leopold De Waelplaats. Het ligt tussen jazzcafé Hopper en Divin, de zaak van Sepideh Sedaghatnia. Ik wilde er eigenlijk al langer naartoe gaan, maar het was er nog nooit van gekomen. Op een zondagmiddag was het eindelijk zover! Toen we arriveerden was er niet zoveel volk en konden we kiezen waar we gingen zitten. De ruime en erg lichte zaak met hoge plafonds is mooi en modern ingericht. Van in het restaurant heb je zicht op de houtvuuroven waarin de pizza’s en het brood gebakken worden. Er lijken veel vaste klanten te komen die door het personeel erg hartelijk worden onthaald. Er hangt een gezellige Italiaanse sfeer en ik hoorde heel wat Italiaans praten.

De kaart was erg uitgebreid en bevatte zowel pizza, pasta, vlees- als visgerechten. De vriendelijke ober bracht ons olijfjes en zelfgebakken brood met kruidenboter. Het brood was nog warm, heerlijk! Ondertussen maakten we onze keuze. Wij besloten pasta te eten en omdat het nog winter was, kozen we niet voor onze favoriete pasta vongole, maar opteerden voor een pasta met paddenstoelen. Ik ging voor tagliatelli met eekhoorntjesbrood en asperges en mijn dochter koos de tagliatelli met eekhoorntjesbrood en scampi. Beide gerechten kostten 16.90 euro. Het was lekker, maar ik had toch wel een beetje spijt dat ik niet mijn lievelingsgerecht had gekozen. Dat zal voor een volgende keer zijn, in de lente op het terras 🙂

Bij het afrekenen kregen we de vraag of we nog een limoncello wensten. Dat vond ik een erg mooi gebaar omdat we toch enkel maar een pasta met een glaasje wijn hadden genomen!

Advertentie

9 thoughts on “ITALIAANS ETEN OP HET ANTWERPSE ZUID

 1. Als we eens in de buurt zijn zou ik er ook wel eens binnenwippen!

  Geliked door 1 persoon

 2. kool-family schreef:

  Zo’n digestiefje aangeboden krijgen vind ik altijd leuk…

  Geliked door 1 persoon

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik ben altijd blij met je tips!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Die combinaties geven wel ideeën 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: