Mijn lievelingsparfum: “Un Jardin sur le Nil” van Hermès

davEen vijftal jaar geleden ging ik op parfumconsult bij de Nederlandse Roos Lubbers en zij adviseerde mij o.a. “Un Jardin sur le Nil”. Ondertussen heb ik nog enkele parfumconsults gehad – o.a. bij The Perfume Lounge in Amsterdam en bij Parfumdokter Sofie Albrecht – maar de geuren die Roos mij adviseerde, bevielen mij het meest en draag ik nog steeds!

Wat me toen opviel was dat ik vaak koos voor geuren van parfumeur Jean-Claude Ellena. Wat hem typeert, is zijn minimalistische geursignatuur. Ondertussen heb ik nog een andere geur van hem in huis, maar “Un Jardin sur le Nil” blijft mijn absolute favoriet! Ellena is huisparfumeur geweest van Hermès en richtte ook zijn eigen nichelabel “The Different Company” op dat wordt verdergezet door zijn dochter Céline.

davHet “Jardin-thema” van Hermès bevat ondertussen vijf parfums en startte in 2003 met “Un Jardin en Méditerranée”.
“Un Jardin sur le Nil” was het tweede parfum in de reeks. Dit unisex parfum – net zoals de andere van Jean-Claude Ellena –  kwam in 2005 op de markt. Het wordt door Hermès omschreven als “een nieuw idee van frisheid, nogal uniek, van groene en plantaardige geuren, van geuren van water en zand.”
Ellena ging voor dit parfum inspiratie halen langs de oevers van de Nijl in Egypte. Het parfum is modernistisch, licht en fris.
In het begin ruik je vooral de citrus. De groene mango geeft nog wat extra fruitigheid. De lotusbloem staat symbool voor het oude Egypte. Nadien ervaar je ook wat hout en een zacht kruidige toets.

Topnoten: pompelmoes, groene mango
Hartnoten: lotus, pioenroos, sinaasappel, palmhout
Basisnoten: wierook, kaneel, muskus

De eau de toilette is verkrijgbaar in 2 formaten. De flacon van 50 ml kost ongeveer 70 euro en voor die van 100 ml betaal je 100 euro.

4 thoughts on “Mijn lievelingsparfum: “Un Jardin sur le Nil” van Hermès

 1. kool-family schreef:

  Ken ik niet, maar ik ben al jaren trouw aan mijn vaste geur en ben ook niet meteen van plan te veranderen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik doe dit al jaren in mijn soep. Heerlijk dat die telkens ruikt!

  Geliked door 1 persoon

 3. annaberg schreef:

  Dat kende ik niet. Ik ben dol op huisparfums en dergelijke. Voor mezelf vind ik Anais Anais van Cacharel en Si van Armani nog altijd de beste.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: