Blind Getrouwd… de ontknoping

Het derde seizoen van Blind getrouwd is bijna helemaal afgelopen. Drie jaar geleden was ik van plan om enkel naar de eerste aflevering van het programma te kijken omdat ik erg nieuwsgierig was. Het was voor mij erg vreemd dat er zou getrouwd worden zonder dat de partners elkaar ooit ontmoet hadden. Ik vroeg me af of de programmamakers een programma wilden maken dat uit was op sensatie… Ondertussen ben ik een trouwe fan van “Blind Getrouwd”! Maandag zijn we te weten gekomen welke koppels “ja” zegden tegen elkaar in plaats van tegen het wetenschappelijk experiment en volgende week zien we hoe het nu met hen gaat.

Vorig jaar hebben we gemerkt dat het in de loop van het experiment kan verkeren… Het had me toen niet verbaasd dat Nuria in de trouwzaal “neen” zou gezegd hebben tegen Stijn en nu een jaar later hebben ze een zoontje!
Totaal het tegenovergestelde speelde zich in deze editie af tussen Marjolein en Mike. In de eerste aflevering spatten de vonken eraf, maar na een paar afleveringen hing er een ijzige sfeer tussen beiden. En voor de vraag kwam of ze getrouwd bleven, waren ze al apart gaan wonen. Hier was dus al geweten dat het antwoord “neen” zou zijn.

Frie en Toon hadden volgens de wetenschappers de hoogste slaagkans, namelijk 96%. Iedereen verwachtte een “ja” wat ook gebeurde. Vraag of ze nu nog samen zijn… ik denk het wel.

Bij Esther en Tim spatten de vonken er niet af, maar toch was ik er praktisch zeker dat ook hier een wederzijdse “ja” ging komen. Of ze nu nog samen zijn… ook hier ben ik positief.

Lieve en Aljosja konden het erg goed met elkaar vinden, maar was dat genoeg om door te gaan? De “ja” van  Aljosja was niet onverwacht maar of Lieve ermee door zou gaan, was voor mij minder duidelijk. Uiteindelijk kwam van dit goedlachse koppel toch een “ja”. Of ze nu nog samen zijn… ik denk het niet…

En tenslotte Wendy en Damiano, het paar dat iedereen in Vlaanderen waarschijnlijk wel kent …  Bij Damiano waren er geen vonken te bespeuren, al gaf hij blijkbaar wel veel om Wendy en wilde haar vooral niet kwetsen. Dus ook hier tot Wendy’s spijt een “neen”.

Uiteindelijk vind ik het een geslaagd experiment. Drie op de vijf koppels besloten getrouwd te blijven. Benieuwd hoeveel er maandag nog een paar zijn…

Hebben jullie “Blind Getrouwd” gevolgd?

Advertentie

15 thoughts on “Blind Getrouwd… de ontknoping

 1. Weer zo eentje die wij niet hebben gevolgd. Met emoties speel je niet, vind ik, en je maakt er zeker geen TV van…

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Ik heb dit wel met plezier gevolgd. Wat me aanspreekt is het feit dat er respectvol met de kandidaten wordt omgegaan en het ook allemaal normale, intelligente mensen zijn. Ik kende dit jaar een van de deelnemers van vroeger (weliswaar vaag) en dat maakte het natuurlijk extra speciaal.

  Geliked door 1 persoon

 3. Falderie schreef:

  Ik geloof wel dat Lieve en Aljosja nog samen zijn. Bij Esther en Tim twijfel ik een beetje.
  En hoe mooi zou het zijn als Damiano intussen toch het licht heeft gezien?! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. isabelleuselli schreef:

  k heb het programma nog nooit gevolgd omdat het idee zo indruist tegen m’n romantische ziel:-) Maar aan alle goede reacties uit m’n omgeving te horen is het programma heel goed gemaakt. Misschien m’n vooroordelen toch eens opzij zetten bij een volgend seizoen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Mrs. Brubeck schreef:

  Wij hier ook, leuke tv!

  Geliked door 1 persoon

 6. Hilde schreef:

  Wij hebben het hier ook gevolgd. En volgers van het eerste uur ook :-). Mijn mening rond het gegeven – blind trouwen – is sinds het logje dat ik errond schreef nog niet veranderd. Meer dan een keer heb ik ook een traantje weggepinkt. Heb echt opnieuw erg meegeleefd met de kandidaten, al blijf ik het echt wel vreemd vinden…

  Like

 7. kool-family schreef:

  Ik heb ook met veel plezier gekeken en denk inderdaad dat 3 op 5 best wel geslaagd is… Had wel graag geweten gisteren wat Marjolein haar problee nu was…

  Geliked door 1 persoon

 8. Flavie schreef:

  Ik heb het voor het eerst gevolgd omdat onze buurman (Mike) meedeed. Jammer dat het voor hem niet mocht zijn.

  Geliked door 1 persoon

 9. Stefanie schreef:

  Ook gevolgd!

  Geliked door 1 persoon

 10. […] – die we leerden kennen via Blind Getrouwd – deelde op haar blog een aantal van haar favoriete adresjes in Antwerpen. Tinsel was daar één […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: