Chinees restaurant Kambo in Kontich

Het gebeurt niet zo vaak dat we in eigen dorp gaan eten (tenzij in de Quick 😊 ). In het verleden gingen we al eens naar ‘T Vierbunder en deze keer was restaurant Kambo aan de beurt. Ikzelf ben niet zo’n fan om naar de Chinees te gaan, maar mijn dochter Caroline wilde dat graag nog eens doen (net zoals vroeger toen we dat af en toe deden). Wat ik wel regelmatig doe – als ik geen zin heb om te koken – is Chinees afhalen. Mijn oudste dochter die toch al een stuk meer Chinese restaurants bezocht heeft, vindt dat Kambo nog steeds één van de betere is.

We besloten om er op een zondagmiddag te gaan eten. Buiten ons zaten er nog twee tafeltjes. Het is een vrij groot restaurant en ik vond het niet echt gezellig dat er zo weinig volk zat. Ik heb de indruk dat er veel meer mensen komen afhalen dan dat er in het restaurant zelf gegeten wordt.

We bestelden de Chinese rijsttafel aan 16.80 euro per persoon. Zo konden we een aantal gerechten proeven die we anders nooit afhalen.
Eerst hadden we de keuze uit twee soepjes: bamboesoep of champignonsoep. Het was een lekkere bouillon met – volgens mij – dezelfde basis. Aan de champignonsoep waren champignons toegevoegd en aan de bamboesoep uiteraard bamboescheuten. Ook de soepterrine kwam op tafel (net zoals vroeger).
Daarna werd een loempia met saté geserveerd, natuurlijk vergezeld van een kommetje kerriesaus. Ik vond wel dat de loempia en de saté nogal eenzaam op het grote bord lagen, maar lekker waren ze wel! Om eerlijk te zijn had ik na de loempia en saté al voldoende gegeten…
Toch kwamen er nog drie hoofdschotels: nasi goreng met kip (wat we meestal afhalen), chop-shoy met kip en varkensvlees met groentjes. Ik vond de chop-shoy wel lekker, maar mijn tafelgenoten vonden het iets minder (enkel groenten en kip, te gezond 🙂 ). Het varkensvlees beviel mij dan weer niet zo (een beetje flubberig).  De overschotjes werden in aparte doosjes meegegeven.
Als afsluiter hadden we nog de keuze tussen een ijsje, koffie of thee.
Een glaasje wijn kost er 3 euro en een liter water 6.40 euro.

chin1

Mijn echtgenoot en ik waren niet zo enthousiast, maar Caroline had er van genoten. Het eten was zeker niet slecht, maar je zal er ons toch niet zo vaak aantreffen. Om te gaan afhalen, vind ik het wel erg goed.

7 thoughts on “Chinees restaurant Kambo in Kontich

 1. Voor die prijs kun je natuurlijk niets hoog culinair verwachten. Wij gaan graag eens Chinezen, zo nu en dan…

  Geliked door 1 persoon

 2. kool-family schreef:

  Misschien niet zo enthousiast, maar je straalt op de foto!

  Geliked door 1 persoon

 3. […] saus op een aangepast bordje. Dit presenteerde heel anders dan de loempia met saté die ik bij Chinees restaurant Kambo at. De stijl van An Nam bevalt mij veel meer […]

  Like

 4. […] is geen typisch Chinees restaurant waar de inrichting nog dezelfde is als 20 jaar geleden en waar ook de schotels nog niet veranderd […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: