Meewerken aan een reportage rond het capsuleconcept

kvlvEind vorig jaar kreeg ik van KVLV de vraag of ik wilde meewerken aan een reportage rond het capsuleconcept voor hun magazine “Vrouwen met Vaart”. Het was de bedoeling dat een proefpersoon gedurende 3 maanden enkel de kledingstukken zou dragen die we samen uitgezocht hadden. Deze kledij moest dus goed te combineren zijn en uiteraard de proefpersoon flatteren.

Op een vrijdagmorgen was het dan zover. De afspraak was bij Davinia thuis in Stekene. Sanne (journaliste), Carl (fotograaf) en ik (styliste) werden om 10 uur verwacht.

kvBij het intakegesprek vertelde Davinia dat ze momenteel enkel lange broeken draagt omwille van een revalidatie. Alleen voor de feestdagen zou ze een rok dragen. Normaal selecteer ik een aantal broeken, rokken en jurkjes, maar dat zou nu dus niet nodig zijn. Ik vind het erg belangrijk om de persoon centraal te zetten en dus in dit geval van de regeltjes af te wijken. Als ik rokjes en jurkjes zou selecteren, zou Davinia deze waarschijnlijk niet dragen en andere zaken uit haar kast halen (wat niet de bedoeling is 🙂 ). Ze vertelde me ook dat ze het gemakkelijk koud heeft en altijd nog een extra trui of cardigan draagt. Ook hier diende ik dus rekening mee te houden.

vl (3)

Vervolgens bekeek ik welke kleuren haar flatteerden en of er aan haar figuur zaken waren waar rekening moest mee gehouden worden. Daarna trokken we naar boven en selecteerden haar capsulegarderobe. Naast kledij bevatte deze selectie ook schoenen, handtassen, sjaals, een muts, handschoenen en juwelen. Lingerie, slaapkledij en sportkledij werden niet in de capsulegarderobe opgenomen.

Nadien werden alle items gefotografeerd. Carl had ook al foto’s genomen tijdens het intakegesprek, de kleurbepaling en het selectiegebeuren. Sanne had op haar laptop notities genomen zodat ze een leuke reportage kon schrijven.

Davinia bleek bij mijn vertrek erg tevreden. Ik was benieuwd of het haar zou lukken om zich drie maanden lang te houden aan haar capsulegarderobe….

Dit gebeurde allemaal in december. Ondertussen had ik het artikel mogen nalezen en bericht gekregen dat het in het aprilnummer van “Vrouwen met Vaart” zou gepubliceerd worden.
Ter afsluiting van de reportage werd aan de lezeressen ook nog de mogelijkheid geboden om onder de vorm van een vriendinnenavond kennis te maken met het capsuleconcept aan erg democratische prijzen.

 

Advertentie

9 thoughts on “Meewerken aan een reportage rond het capsuleconcept

 1. Jammer dat men het mij niet heeft gevraagd – ik ben nochtans een zeer mooie vrouw 🙂 !

  Geliked door 1 persoon

 2. wannderful schreef:

  Wat een leuke ervaring! Je hebt er waarschijnlijk ook veel voldoening van gehad? Knap!

  Geliked door 1 persoon

 3. Falderie schreef:

  superleuke reportage!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Lijkt me zo leerrijk :-). Sinds ik zelf een capsule wardrobe heb (en me daaraan ook houd :-)) voelt dat echt leuk aan. Jouw benadering dat de persoon zelf centraal staat, vind ik echt heel belangrijk, los van hypes en de laatste trends. Al kan dat laatste ook gecombineerd worden natuurlijk. Knap gedaan, Sandra.

  Geliked door 1 persoon

 5. Davinia schreef:

  Het was een super-ervaring.
  Daarbij wil ik jou; Sandra, nogmaals bedanken.
  Vooral de kleurenanalyse vond ik enorm boeiend.
  Ik heb zoveel geleerd, ik doe hier mee verder…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: