Ons eerste bezoek aan visbistro Fiskebar

Maandagmiddag wilden we gaan lunchen bij Paris Fleuri op het Antwerpse Zuid, maar ze waren onverwacht gesloten. Dan maar richting Marnixplaats…  Het lunchmenu bij Fiskebar sprak ons wel aan!

Fiskebar bestaat al sinds 2007, maar ik was er nog nooit geweest. Oorspronkelijk was het een trendy maar goedkoop visrestaurant. Ondertussen is het nog steeds een hippe plek, maar zijn de prijzen gestegen. Fiskebar serveert enkel Europese vis en schaaldieren en werkt met lokale seizoensgroentjes. Op maandagmiddag was het vrij rustig, maar ik heb gehoord dat het er op avonden en in weekends erg druk kan zijn.

We werden ontvangen door een supervriendelijke jongedame en mochten zelf een tafeltje uitkiezen. Ze vertelde ons dat er een “catch of the day” is aan 14.50 euro: lipfilet met warme groenten en rozemarijnpatatjes. Er was ook een lunchmenu aan 22.50 euro bestaande uit 2 oesters “asian style”, daarna de “catch of the day” en tenslotte een koffie of thee. Verder is er ook nog de menukaart en zijn er een aantal suggesties (de meeste hoofdgerechten kostten ongeveer 30€). Wij gingen voor het volledige lunchmenu!

Ik bestelde een lekker glaasje fruitige witte wijn. Mijn tafelgenote dronk plat water. De prijs voor water is een vast bedrag van 2.50€ per persoon (inclusief refills). Op tafel werden twee mini ciabattabroodjes (die nog een beetje warm waren) en een kommetje olijfolie geplaatst.

De oesters met oosterse touch waren heerlijk! Van lipfilet – familie van de zeebaars – had ik nog nooit gehoord. De vis was vergezeld van een ruime portie groentjes (worteltjes, broccoli en venkel).
Daarna mochten we nog kiezen tussen thee of koffie, maar helaas bleek de koffiemachine defect en werd het dus voor ons beiden thee.

Wat wij ervan vonden?
De oesters waren superlekker. De hoofdschotel was een ruime portie en bevatte veel groentjes (wat je niet gemakkelijk vindt op restaurant). De wijn was erg lekker en het principe met water-refills vond ik erg fijn. Maar bovenal wil ik de bediening een dikke pluim geven: heel vriendelijk en duidelijk (en met uitgebreide excuses omwille van de defecte koffiemachine).

Ik denk dat ze ons bij Fiskebar nog regelmatig zullen terugzien: de catch of the day en het lunchmenu zijn prijs/kwaliteit super!

 

4 thoughts on “Ons eerste bezoek aan visbistro Fiskebar

 1. Ziet er inderdaad héél lekker uit!

  Like

 2. wannderful schreef:

  Weer een adresje voor op het lijstje!

  Geliked door 1 persoon

 3. […] Onze verwachtingen waren bijgevolg ook niet erg hoog gespannen. Op zaterdagavond trokken we dus opnieuw richting Marnixplaats. La Taqueria ligt op de hoek van het gezellige plein, in de […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: