Bezoek aan “La Taqueria”

Bij Sum Sum – één van de favoriete restaurants van mijn dochter – lagen er kaartjes van La Taqueria en we besloten deze zaak eens uit te proberen. Mexicaans eten is niet echt ons ding (voor zover we weten), maar we wilden eens avontuurljk doen. Onze verwachtingen waren bijgevolg ook niet erg hoog gespannen. Op zaterdagavond trokken we dus opnieuw richting Marnixplaats. La Taqueria ligt op de hoek van het gezellige plein, in de Vrijheidsstraat.

 

Het weer was redelijk goed en dus besloten we om op het terras plaats te nemen. Een vriendelijke jongeman bracht ons de kaart. Hun taco’s zijn verse glutenvrije tortilla’s. We vonden het heel erg leuk dat ze geserveerd werden per twee, zo konden we gemakkelijk sharen. We bestelden de “amazonico”, de “crispy chicken” en ook een portie sweet tasty fries. Deze laatsten waren dezelfde als bij Sum Sum, maar met een andere saus. Iets wat we kenden (dachten we) dus, voor het geval de taco’s ons niet zouden bevallen… 😊

De “amazonico” was gevuld met groene asperges, rode ui, verse kaas en koriander. Het was een heel lichte vegetarische taco. De “crispy chicken” bevatte gepaneerde kip, een citrusslaatje, avocado, salsa verde en koriander. Deze was duidelijk onze favoriet! De saus op de zoete aardappelfrietjes was erg pikant, ik kreeg er het water van in mijn ogen 🙂

 

Vooral de kiptaco vonden we beiden lekker. We waren wel verrast dat koriander zo naar voren zou komen in een Mexicaans geïnspireerd restaurant. Daarnaast vonden we dat de taco’s snel wak werden (maar veel taco’s hebben we nog niet gegeten in ons leven, dus dat is misschien normaal 🙂 ). Ondanks het feit dat Mexicaans eten niet echt ons ding is, was het wel een geslaagde ervaring. We zullen hier niet echt regelmatig komen, maar ik sluit niet uit dat als we een kleine en snelle hap willen, we nog eens bij La Taqueria belanden (hoewel de dochter dan waarschijnlijk gewoon zal schreeuwen om Sum Sum).

 

Advertentie

4 thoughts on “Bezoek aan “La Taqueria”

  1. Dit is nu weer eens echt helemaal mijn ding!

    Geliked door 1 persoon

  2. kool-family schreef:

    Ik ben ook niet zo geweldige fan van Mexicaans en mij zal je hier niet wekelijks vinden, paar wel een leuk adresje om eens “iets gek” te doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: