Love, Simon – avant-première in Kinepolis Antwerpen

film1Zaterdag gingen we naar de avant-première van de romantische komedie Love, Simon. Mijn jongste dochter had hier tickets voor weten te bemachtigen.

Bij onze aankomst in Metropolis kregen we een polsbandje om (waarmee we na de vertoning op de foto konden met Tinne Oltmans én waarmee we gratis naar het toilet konden 😊). Bij het betreden van de bioscoopzaal kregen we elk nog een pakje Oreo’s. Daarna kondigde Zoë Van Gastel Tinne Oltmans aan en na een woordje van deze laatste en een gezamenlijke foto met de ganse zaal ging de film van start!

Love, Simon gaat over Simon Spier, een jongen die worstelt met zijn coming-out. Na de online outing van een medestudent onder het pseudoniem ‘Blue’ gaat het verhaal echt van start. Simon out zich tegenover Blue, maar enkel online en anoniem. Hij wordt verliefd op Blue en gaat op zoek naar hem. Dit wordt echter danig bemoeilijkt wanneer hun emailverkeer door een andere student online gelekt wordt…

De film is gemaakt naar het boek “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda” van Becky Albertalli uit 2015. In de Verenigde Staten kan je de film sinds maart bekijken, maar bij ons pas komt hij pas uit op 20 juni en de week ervoor in Nederland. Love, Simon kreeg 8.1 op IMDB en 92% op Rotten Tomatoes. Het beloofde dus een erg goede film te worden…

Dit is ook de eerste film die rond dit thema gemaakt werd door een grote Amerikaanse filmstudio (20th Century Fox). Blijkbaar hebben – zelfs in 2018 – nog heel wat jongeren het moeilijk met hun geaardheid. Deze film geeft hen duidelijk de boodschap dat ze na hun coming-out nog steeds dezelfde persoon zijn. Bovendien benadrukt de film hoe belangrijk het is dat ze zelf kunnen beslissen wanneer en hoe ze het aan de anderen vertellen. Hopelijk kan deze film hen een hart onder de riem steken.

film2

Wij vonden het alvast een erg goede film. Na de film ging Tinne nog op de foto met diegenen die dat wensten, maar dat lieten wij aan ons voorbij gaan.

Advertentie

4 thoughts on “Love, Simon – avant-première in Kinepolis Antwerpen

  1. Leonoras life schreef:

    Ohh ben benieuwd. Ga hem zeker kijken 😊

    Geliked door 1 persoon

  2. De affiche doet een film voor pubers vermoeden. Blijkbaar kon hij jullie toch bekoren – altijd leuk meegenomen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: