Reims in de lente!

We hadden zin om er nog eens enkele dagen op uit te trekken. We opteerden opnieuw voor Reims want Reims in de lente leek ons een goed idee! Om aan de drukte van het verlengde weekend te ontsnappen, kozen we ervoor om van dinsdag tot en met donderdag te gaan. Voor ons vertrek beseften we niet dat twee van de drie dagen (8 en 10 mei) Franse feestdagen waren, maar gelukkig werd dit vrij snel duidelijk na aankomst. Zo konden we ons shopdagje inplannen op woensdag en vermijden dat we met onze neus voor alle gesloten winkeldeuren kwamen te staan 😊.

reims1

Gezien het twee dagen stralend weer was, hebben we deze keer de champagnekelders aan ons voorbij laten gaan. We opteerden ervoor om de champagneterrassen op de Avenue de Champagne in Epernay onveilig te maken. Daarover later een apart blogje, want wie dit ook graag eens wil doen – wat zeker een aanrader is – kan maar beter op de hoogte zijn van het enorme kwaliteitsverschil!

Verder zijn we ook naar Brasserie Excelsior gaan eten – iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond –  maar daarnaast ontdekten we ook een heel leuk Asian Fusion adresje: Red’s. Dit is een klein zaakje tegenover de Opera op de Rue de Vesle waar vooral veel afgehaald wordt. Binnen zijn er enkele zitplaatsen en ze hebben ook een terras. Er is een groot assortiment gaande van sushi over noedels tot enkele gefrituurde snacks. Wij aten er lekkere noedels tegen een zeer democratische prijs (€6,80 per portie).

 

 

 

De laatste dag trokken we naar Châlons-en-Champagne. Ik had er graag een boottochtje gemaakt, maar dat ging jammer genoeg niet door. Op Facebook lazen we de avond voordien dat de boottochten geannuleerd waren tot 18 mei wegens werken aan de dam die beschadigd was door de overstromingen van de vorige weken. Het was wel een mooi dorpje maar op een feestdag vrij doods. We hebben wat rondgekuierd, op het plein aan het stadhuis iets gedronken en zijn in het park gaan wandelen.  Toch viel het een beetje tegen, wat misschien ook wel te wijten was aan het feit dat het een koude en bewolkte dag was.

 

 Ondanks een iets mindere laatste namiddag
hebben we weer erg genoten van ons tripje naar Reims!

 

Advertentie

5 thoughts on “Reims in de lente!

 1. Heb heerlijk meegenoten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Je hebt ons toch wel nieuwsgierig gemaakt!

  Geliked door 1 persoon

 3. […] Excelsior – de vroegere Brasserie Flo – stond al lang op mijn verlanglijstje. Op woensdagmiddag hadden wij er een tafeltje gereserveerd. Het restaurant is gelegen in een uniek groen kader op het […]

  Like

 4. […] van een lekker diner. Daarom besloten we naar Red’s te gaan, een leuk Asian Fusian adresje dat we vorige keer […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: