“Salad in a Jar” bij Oil & Vinegar

Bij Oil & Vinegar in Turnhout werden workshops “salad in a jar” georganiseerd en dat leek me wel interessant! Ik schreef me in voor die van vrijdag om half twee. Na eerst wat winkelen en een koffietje op een zonnig terras op de markt, trok ik richting Oil & Vinegar. We waren met vijf deelnemers en werden ontvangen met een lekker glaasje cava.

dav

Carolien vertelde ons eerst wat meer over olijfolie en balsamico azijn, waarna een tasting volgde.
Het hoofdproduct van Oil & Vinegar is olijfolie. Ze verkopen enkel olie van eerste persing: de beste kwaliteit die koud geperst wordt uit het vruchtvlees van verse olijven met enkel mechanische middelen (dus zonder toevoeging van andere stoffen). Hoe langer men de olijven laat rijpen, hoe meer olie ze bevatten. Hoe sneller men ze plukt, hoe gezonder de olijfolie is. De olijfboeren die voor Oil & Vinegar werken plukken hun olijven vrij snel en ze worden ook binnen de 3 dagen verwerkt om een optimale kwaliteit te bekomen en oxidatie en gisting te voorkomen. De smaak is afhankelijk van de regio waar de olie vandaan komt (je kan dit vergelijken met wijn). We proefden een Spaanse olijfolie (arbequina) die vrij neutraal van smaak was en een Griekse die een veel uitgesprokenere smaak had. Olijfolie wordt best op kamertemperatuur gebruikt. Als je ze wil gebruiken om te bakken, neem dan een olijfolie die geschikt is voor bakken en braden.

dav

Daarna gingen we aan de slag en op het programma stond een salade Niçoise. Heerlijk, één van mijn favoriete salades! Voor iedereen stond een “jar” klaar, net als een snijplankje, een klein kloppertje en een mesje.
We begonnen met de vinaigrette: 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel mosterd kloppen en op de bodem van de “jar” gieten. Daarna volgden paprika, tomaat, rode ui, sperzieboontjes, olijven, tonijn, ei, sla en bieslook. Deksel erop en klaar!

We kregen ook nog enkele andere receptjes mee naar huis. De prijs voor deze workshop bedroeg 5 euro, inclusief de “jar” en het slaatje. Uiteraard nam ik nog wat producten mee om ook thuis nog lekkere vinaigrettes te maken.
‘s Avonds moest ik niet meer koken want ik kon genieten van mijn heerlijk slaatje!

Advertentie

11 thoughts on ““Salad in a Jar” bij Oil & Vinegar

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Mijn allerbeste Sandra! In het vervolg wil ik echt mee 😂😂😂, dat klinkt tof en vooral erg lekker. Ik hoop dat je er thuis van genoten hebt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lamoois schreef:

  Dat ziet er goed uit en niet zo duur!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ziet er echt Pascale Naessens uit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Mmm…Oil & Vinegar, daar kom ik graag. Wist echter niet dat zij ook workshops aanbieden en voor die luttele prijs hoef je het idd niet te laten :-). Salad in a jar vind ik een goede oplossing als afwisseling voor de boterhammen in het lunchpakket. Heb er hier thuis een boek over. Hoogste tijd dat ik daarmee ook eens ècht aan de slag ga. Je hebt er duidelijk van genoten, Sandra en blij voor jou 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. isabelleuselli schreef:

  Lijkt me super gezellig en inspirerend zo’n workshop! De weetjes over olijfolie maken het extra interessant. Ik zou zeker ook niet kunnen buiten komen zonder extra aankopen:-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: