Eclairs proeven van Chez Claire!

hdrIn Parijs zijn de luxe éclairs – die je kan kopen bij o.a. patisserie Fauchon – al een tijdje hip en trendy. Nu kan je ze ook bij ons vinden. Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde – de oprichters van de Wasbar die hun keten in 2015 verkochten – openden de eerste Chez Claire op 3 maart in Antwerpen (Schrijnwerkersstraat 15) en meteen daarna (op 9 maart) hun vestiging in Gent (Kouter 185).

davIk wilde deze haute eclairs uiteraard ook eens proeven en ging naar de winkel in Antwerpen. Het is een erg leuke, hippe en flashy winkel. Het ganse gamma bestaat uit 13 verschillende smaken. We werden vriendelijk ontvangen en kochten twee éclairs. Ze werden verpakt in een heel chique doosje: roze aan de buitenkant en goud langs binnen! De prijs per éclair is 4.5 euro, dus 9 euro voor twee. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

bitter dark chocolate
Active charcoal éclair – Pure bitter Belgian chocolate – Dark chocolate ganache – caramelized cacao nibs
Misschien wel de meest hippe éclair, actieve kool is immer super trendy, een echte superfood, net als de cacao nibs.
Het soesje zelf is gemaakt met actieve kool en ziet dus zwart. De textuur vind ik een beetje te korrelig, de onderkant te wak. De vulling vind ik wel lekker (ik ben geen fan van mierzoet).

dav

raspberry
Cream raspberry éclair – Belgian chocolat ganache – Fresh raspberry bits – 24K Gold flake
Dit soesje vond ik al veel beter. De vulling vond ik echter niet lekker, heel vlak van smaak, een beetje chemisch zelfs. De topping vond ik veel te plakkerig. Ook het framboosje dat erop lag was geen topper. Het goud erop oogt chique, maar biedt geen meerwaarde qua smaak.

mde

Besluit:
Na de haute dogs en de haute fritterie past ook dit in het rijtje van nieuwe foodconcepten.
Wij proefden de éclairs thuis, maar je kan ze ook ter plaatse aan de hoge bartafeltjes degusteren met een glaasje champagne “Cuvée Claire” of een kopje koffie. Als ik echter die prijs betaal, zit ik liever gezellig.
Ik vind het een erg mooie winkel en ook de producten zijn hip en trendy. De mooie verpakking benadrukt het luxueuze aspect. Toch vind ik dat de verhouding prijs/kwaliteit hier niet klopt. De éclair van bij de bakker in mijn dorp is lekkerder en veel goedkoper dan deze van Chez Claire. De grote verscheidenheid zou fantastisch zijn als ook de kwaliteit naar een hoger niveau getild zou worden.

Advertentie

8 thoughts on “Eclairs proeven van Chez Claire!

 1. wannderful schreef:

  Ziet er idd erg mooi uit. Maar dan verwacht je ook een superlekkere smaak. En zeker voor die prijs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Ik ben ze nog niet gaan proeven, er staat altijd een lange wachtrij in Gent. Maar het verwondert me eerlijk gezegd niet dat het wat overroepen is en niet zo denderend van smaak.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  De allerbeste (15 jaar geleden toch) waren die van bakkerij Goossens in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen, zoooooooo lekker. We stonden er wekelijks voor in de rij, nu ik niet meer in A’pen weet ik niet of dat nog zo is 🙃.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn weegschaal verbiedt me die lekkernij nog te eten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: