Onze trip naar Roland Garros in Parijs

We gingen met de Thalys richting Parijs, maar iets voor de Franse hoofdstad strandde de trein wegens fel onweer en zo kwamen we pas tegen 23.30 uur aan in ons hotel (een uur later dan gepland). We hadden voor drie dagen tickets geboekt voor Roland Garros en de vierde dag zouden we in Parijs doorbrengen.

Ondanks dat het nog maar de eerste tornooidagen waren, heerste er toch al een erg gezellige drukte. Bovendien wordt er vanalles gedaan om een aangename sfeer te creëren.

Onze eerste dag op Roland Garros was Journée des Enfants. Die dag is altijd erg leuk, ook voor volwassenen. De volgende twee dagen hadden we tickets voor Court N°1 en Philippe Chatrier. Ondanks dat we toppers zoals Nadal, Djokovic en Wozniacki zagen, was de leukste match zonder twijfel die van Goffin tegen de Nederlander Haase.

Dit jaar was ook de laatste keer dat we een match konden bijwonen op Court N°1. Roland Garros is bezig met grote uitbreidingswerken die tegen 2020 klaar moeten zijn. Er hangt een prijskaartje aan vast van 350 miljoen euro! Court N°1 werd geopend in 1980 en is zonder twijfel de baan waar we het liefst matches bijwonen. In het ronde stadion zit je erg dicht bij de spelers en er hangt een unieke sfeer – en wees maar zeker dat je er na afloop van de dag de wave gedaan hebt! Dit tenniscourt met 3800 plaatsen wordt in de loop van het jaar afgebroken en de ruimte dient om de Place des Mousquetaires – het centrale plein – te vergroten.

Ook aan de hongerige tennisfan wordt gedacht op Roland Garros. Aan de “comptoirs” kan je de meeste dingen in menuvorm kopen: slaatjes, pizza’s, hotdogs, hamburgers en broodjes met een drankje. De prijs bedraagt ongeveer 10 euro. De salade van penne en de pizza’s vonden wij het lekkerst. Je kan zonder probleem ook je eten van thuis meebrengen, maar wij kochten zowel ’s middags als ’s avonds iets. Met uitzondering van Moët & Chandon is er geen alcohol te verkrijgen (maar bier zonder alcohol is wel beschikbaar). Op de site zijn er enkele fonteintjes opgesteld waar je je flesje met drinkwater kan vullen.

De laatste dag brachten we door in Parijs en bezochten we het nieuwe parfummuseum.
Wat hebben we weer genoten van onze trip naar Parijs!

Advertentie

11 thoughts on “Onze trip naar Roland Garros in Parijs

 1. Ik vind het een beetje flauw, Sandra, dat je er geen match hebt meegespeeld. Echt waar…

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Oh, heb je Goffin gezien? Jaloers… 😱😆

  Geliked door 1 persoon

 3. Samaja schreef:

  Ooh, wat ben ik nu jaloers! Wij gaan volgende maand naar het tennistoernooi in Halle (Duitsland) waar we met een beetje geluk Roger Federer aan het werk gaan zien :-). Roland Garros staat ook nog op mijn verlanglijstje!

  Geliked door 1 persoon

 4. annaberg schreef:

  Leuke ervaring. Ik volg wel op tv. 😊

  Geliked door 1 persoon

 5. […] dat we tijdens onze trip naar Roland Garros toppers zagen zoals Nadal, Djokovic en Wozniacki, was de leukste match die wij bijwoonden toch die […]

  Like

 6. […] parfummuseum in Parijs na anderhalf jaar definitief zijn deuren. Gelukkig hebben wij het tijdens onze trip naar Roland Garros nog bezocht. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: