België – Nederland op Roland Garros en andere leuke matchen die wij bijwoonden…

Ondanks dat we tijdens onze trip naar Roland Garros toppers zagen zoals Nadal, Djokovic en Wozniacki, was de leukste match die wij bijwoonden toch die van Goffin tegen Haase.

3 (2)
Deze clash tussen de Lage Landen vond plaats op Court N°1. Uiteraard waren er veel Belgen aanwezig, maar tot onze verbazing kregen we ook de indruk dat er heel wat Nederlanders van de partij waren (of hun luidere stemgeluid wekte bij ons toch de indruk dat ze zeer talrijk waren 😊). Goffin werd echter niet alleen door ons Belgen aangemoedigd; hij werd ook heel erg gesteund door de Fransen die hem als Franstalige Belg zowat geadopteerd hebben. De eerste twee sets werden vlot gewonnen door Haase die erg goed speelde, waardoor onze Nederlandse vrienden duidelijk hoop begonnen te koesteren.  Daarna kwam Goffin – zoals we hem kennen – echter op snelheid. Haase gedroeg zich van bij aanvang van de match niet erg sympathiek: eerst was hij onvriendelijk tegen de ballenmeisjes en -jongens, vervolgens klaagde hij omdat het publiek niet stil was, daarna vond hij het te donker om te spelen en dan liet hij de kinesist komen, maar die weigerde om hem te behandelen wegens het faken van een blessure. Zo kreeg hij het merendeel van het publiek tegen – zelfs een aantal Nederlanders in onze buurt steunden hem niet meer zoals eerst – en uiteindelijk moest hij de duimen leggen voor de kleine Waal!

De dag erna speelden zowel Elise Mertens als Kirsten Flipkens tegelijkertijd op de buitenbanen. Daarnaast konden we met onze tickets op hetzelfde moment ook de match van Wozniacki bijwonen. Ik besloot Flipkens te gaan aanmoedigen. Zij is ondertussen al 32 jaar en dit is misschien wel een van de laatste keren om haar op Roland Garros aan het werk te zien.  Bovendien hou ik enorm van haar spel. In twee sets maakte ze een einde aan het toernooi van de Duitse Maria.

4Als laatste match van ons bezoek aan Roland Garros zagen we Nadal tegen Bolelli. Na de eerste set begon het te regenen. We hadden ondertussen al gehoord dat op alle andere tenniscourts de matchen waren opgeschort en verplaatst naar de volgende dag. Nadal en Bolelli speelden echter nog bijna drie kwartier door. Intussen viel het water met bakken uit de lucht. Gelukkig was ik van tevoren bij Blokker plastic regenjasjes gaan kopen voor mochten dergelijke omstandigheden zich voordoen 🙂 (maar die gele ondingen waren bij nader inzien toch niet bestand tegen de enorme hoeveelheid neerslag van die avond…)

1Eenmaal het spel stilgelegd was, besloten we een pizza te gaan eten. Stilletjes hoopten we nog dat de match hervat zou worden, maar toen begon het te gieten, donderen en bliksemen! Uiteraard werd er niet meer verder gespeeld. Na een tijdje werd aan iedereen gevraagd het domein te verlaten. Als verzopen kiekens bereikten wij – en met ons vele anderen –  de metro! Onze schoenen moesten nog dagen drogen…

De foto’s werden gemaakt door mijn dochter 🙂

One thought on “België – Nederland op Roland Garros en andere leuke matchen die wij bijwoonden…

  1. Die van Eddy Merckx tegen Will Tura heb je dus gemist?
    (zoals je ziet ben ik een groot tennisliefhebber!)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: