Satay – op streetfood geïnspireerde Aziatische keuken

Via Groupon ontdekten we een nieuw Aziatisch adresje: Satay. Het restaurant is open sinds februari van vorig jaar en bevindt zich in een hoekpand op de Wijngaardbrug in Antwerpen. Chef Christophe deed inspiratie op toen hij anderhalf jaar rondtrok in Azië. Er hangt een ontspannen sfeer en het is fijn dat je de chef de gerechten ziet bereiden in de open keuken. Hun signature dish is een saté geïnspireerd op Aziatische streetfood. Satay is Maleisisch voor saté, vandaar de naam.

Het is een beperkte kaart in een originele vorm. Op tafel staat een blik met daarin zowel stokjes als vorken en messen. Ik vind het leuk dat je zelf kan kiezen hoe je wil eten (voor wie iets minder handig is met stokjes 🙂 ).

We startten met een Thai beef salad. Dit voorgerechtje bestond uit een slaatje met een klein satéetje. Het zag er ronduit prachtig uit. Ik vond het heel lekker, maar wel vrij pikant. Daarna volgde een Vietnamees lenterolletje; gewoon oké, maar niets speciaals. Het hoofdgerecht was een saté van kippenballetjes met een lekker sausje. Je had de keuze om er noedels, brood of een slaatje bij te nemen. Wij opteerden voor de noedels. De kippenballetjes vond ik heel lekker, de kruiding van de noedels beviel me niet echt, waardoor ik spijt had dat ik er geen brood bij genomen had. Mijn dochter was dan weer wél weg van de noedels (en iets minder van de kippenballetjes). Als afsluiter konden we nog kiezen tussen kokosijs, passievruchtensorbet, koffie of thee. Ik koos voor kokosijs en mijn dochter voor passievruchtensorbet. Beiden waren overheerlijk!

De bediening is heel vriendelijk en charmant. Het eten wordt leuk gepresenteerd, maar is wel vrij gekruid. Enkele toffe muurschilderingen geven het interieur een extra boost. Het plaatje klopt volledig en komt bij mij erg authentiek over. Bovendien is de verhouding prijs/kwaliteit erg goed.

Advertentie

6 thoughts on “Satay – op streetfood geïnspireerde Aziatische keuken

  1. Falderie schreef:

    Ziet er supergezellig uit!

    Geliked door 1 persoon

  2. Mijn ding wel. Weer een ideetje voor als we nog eens naar Antwerpen gaan…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: