Girlpower in Ocean’s Eight

Zaterdag gingen wij naar Ocean’s 8 kijken. De film was in wereldpremière gegaan op 5 juni in New York. In België kan je hem zien sinds 13 juni en in Nederland vanaf 21 juni.
De eerste Ocean’s film dateert al van 1960 met Frank Sinatra en Dean Martin in de hoofdrollen. In 2001 kwam Ocean’s 11 uit met George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon. In 2004 volgde Ocean’s 12 en in 2007 Ocean’s 13.
Ook deze film is opgebouwd op dezelfde manier: een grote diefstal waarvoor verschillende mensen nodig zijn en waarbij samenwerken hét sleutelwoord is. Het grote verschil is dat in deze prent beroep werd gedaan op een volledig vrouwelijke topcast.

Het hoofdpersonage is Debbie Ocean (Sandra Bullock) – zus van bendeleider Danny Ocean – die na vijf jaar vrijkomt uit de gevangenis. Daar beraamde ze het geniale plan om de Toussaint – een ketting van Cartier ter waarde van 150 miljoen – te stelen tijdens het Met Gala. Om dit plan uit te voeren heeft ze echter nog een aantal dames nodig. Deze rollen worden vertolkt door o.a. Cate Blanchett, Anne Hathaway en Rihanna. In de film zien we naast de filmcast ook nog enkele bekende gezichten voorbij komen op het Met Gala (Serena Williams, Heidi Klum, Kim Kardashian,…). Naast de diefstal wil Debbie ook nog afrekenen met haar ex-vriend Claude Becker door wie ze in de gevangenis belandde.

De ketting waar de film om draait werd in 1931 ontworpen door Jacques Cartier voor een Indiase koning. Uiteraard is het niet het echte sieraad dat in de film wordt gebruikt, maar een kopie die iets kleiner is (eveneens gemaakt door Cartier). Volgens de film wordt de ketting al vijftig jaar in een kluis bewaard, maar in werkelijkheid is ze al tientallen jaren vermist!

Op Rotten Tomatoes behaalde Ocean’s 8 een score van 68 en op IMDb 6.3. Ik kan niet zeggen dat Ocean’s 8 een fantastische film was, maar hij was zeker niet slecht. Het was een leuke film voor een ontspannende namiddag of avond waar regelmatig mee kon gelachen worden!

Advertentie

4 thoughts on “Girlpower in Ocean’s Eight

  1. Aan bekende namen alvast geen gebrek.
    Rotten Tomatoes? Niet echt een naam die je au serieux kan nemen…

    Geliked door 1 persoon

  2. Hilde schreef:

    Van rotten tomatoes had ik nooit eerder gehoord, de betere filmkenner allicht wel. Naar de cinema, da’s alweer een eeuwigheid geleden. De eerstvolgende film op mijn verlanglijstje is toch wel ‘Jurassic World’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: