De lekkerste spaghettisaus!

Mijn dochter Caroline maakt volgens iedereen die er al van proefde, de lekkerste spaghettisaus en ik deel hier graag haar recept!

mdeIngrediënten (voor 4 personen)

1 middelgrote ui
1 grote knoflookteen
4-5 wortelen
3 selderstengels (zonder blad)
500 g gemengd gehakt
150-200 ml rode wijn
350 ml passata
0,5 eetlepel dubbel geconcentreerde tomatenpuree
1 (gigantische) eetlepel gedroogde oregano
350 ml water
3/4 bouillonblokje
peper en zout
1 suikerklontje
olijfolie

Bereiding

  • Ui, look, wortelen en selder fijn snijden
  • Een bodem olijfolie in een pan en de groenten al roerend een 8-tal minuten op een middelhoog vuur aanstoven
  • Haal de groenten even uit de pan (dit is gemakkelijker) en bak het gehakt rul
  • Voeg de groeten er terug bij, net als de wijn
  • Kook een 10-tal minuten (of tot de wijn is uitgekookt) en voeg dan de passata, tomantenpuree, kruiden, suiker, het water en bouillonblokje toe
  • Laat een dik halfuurtje pruttelen (zonder deksel) en roer af en toe

Lekker met spaghetti of tagliatelli en geraspte parmezaan!

 

 

Advertenties

8 thoughts on “De lekkerste spaghettisaus!

  1. Wanneer mag ik komen proeven?

    Liked by 1 persoon

  2. Mrs. Brubeck schreef:

    Spaghettiavondje?? 😂😂

    Liked by 1 persoon

  3. kool-family schreef:

    Zo eten wij hem ook ongeveer, met veel groentjes en met rode wijn… Spaghetti is altijd lekker he, eenvoudig en (bijna) iedereen houdt ervan!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: