Wereldbeker Voetbal in Rusland domineert sportzomer!

Normaal gezien volgen wij het voetbal niet, maar nu hebben we (zoals met elk EK of WK) alle wedstrijden van de Rode Duivels gezien. Wat leeft deze gebeurtenis onder de mensen! De prestaties van de Rode Duivels worden zelfs op groot scherm gevolgd bij mijn bijna 90-jarige moeder in de serviceflats. In het restaurant daar wordt over bijna niets anders meer gesproken door die oude dametjes (misschien kijken sommige wel gewoon graag naar die jonge gasten 😊 ) In onze straat hangt aan bijna ieder huis een vlag of een poster, ja… ook bij ons! Tijdens onze trip naar Genève zijn we zelfs naar de match België – Tunesië gaan kijken op groot scherm op Plainpalais. Op een bepaald ogenblik kwamen we tot het besef dat we tussen de Tunesiërs stonden: wij stonden te juichen en een klein jongetje achter ons zat bijna te wenen  😀 We zijn dan maar snel tussen de andere Belgen gaan staan!

Hoe meer het toernooi vorderde, hoe meer we er met zijn allen in gingen geloven. Helaas deden de Fransen ons de das om (met een minder attractief voetbal, dat moet wel gezegd worden!) De kleine finale zijn wij in het Antwerpse fandorp gaan bekijken. Wat zijn wij trots op onze Duivels! Voor mij (en vast vele anderen zoals gisteren te zien in Brussel) zijn zij zonder twijfel de beste ploeg van dit WK!

Met al dat voetbalgeweld is het tennistoernooi van Wimbledon eigenlijk stilletjes voorbij gegaan. Eén zendt het zelfs niet meer uit en we zijn dan ook aangewezen op Eurosport. Waar is de tijd van Clijsters en Henin… De tweede week speelde Alison Van Uytvanck als enige Belg nog één wedstrijd. Het meest memorabele is misschien wel de lange halve mannenfinale tussen Anderson en Isner die 6 uur 35 minuten duurde en in de vijfde set eindigde op 26-24!

En dan is er nog de Tour de France… Tot hiertoe niet echt veel van gezien ondanks dat Greg Van Avermaet al verschillende dagen geel droeg. Toch denk ik dat de Tour de komende dagen wel meer aandacht gaat krijgen nu het voetbal afgelopen is…

Advertenties

8 thoughts on “Wereldbeker Voetbal in Rusland domineert sportzomer!

 1. De gekte is voorbij, gelukkig maar…

  Liked by 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Wimbledon lijkt echt geruisloos te zijn gepasseerd bij ons thuis, wat zeker niet van de gewoonte is. Ik ben nu wel blij dat de voetbal gedaan is, want mijn man was een beetje in overdrive aan het gaan. En nu… de ronde van Frankrijk. Daar heb ik echt niets aan!

  Liked by 2 people

  • sandravda schreef:

   Wij hebben van het voetbalfeest genoten, maar keken eigenlijk enkel naar de matchen van de Belgen (anders moet het inderdaad wat veel zijn 🙂 ). Ik vind het spijtig dat Wimbledon niet meer aandacht kreeg!

   Like

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  Ja, waar is de tijd? Toen miste ik geen match, nu weet ik zelfs niet meer wanneer het tornooi begint!

  Liked by 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Ik vond het heerlijk om te zien die voetbal. Heb er zo mee meegeleefd.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: