5 kapseltips voor dames van 50+

KAPPERIn een vorig blogje pleitte ik al voor wat beweging in je silhouet. Dat gaat ook op voor het kapsel! Het gekende Fabiola kapsel  – goed gefixeerd met haarlak om iedere storm vlekkeloos te doorstaan – willen we immers vermijden! Haar dat beweegt, oogt jonger en dynamischer.

Probeer misschien ook eens één tintje lichter, want soms kan donker haar dat je vroeger prachtig stond met de tijd te hard zijn aan je gelaat. Annemie Turtleboom bijvoorbeeld is zonder enige twijfel een wintertype. Toch zou ik haar liever zien met een haarkleur die een tintje lichter is! Ik vind haar zwarte haren ondertussen een beetje te hard voor haar gelaat.

Een gezegde dat opgaat voor dames van 50+ is “als je haar lang genoeg is om op te steken, is het te lang om los te dragen”. Lang haar kan enkel als het losjes (beweging!) opgestoken wordt.

Een pony doet je er jonger uitzien. Opteer echter niet voor een te korte of te bolle variant! Een schuine pony is voor de meeste dames het meest flatterende!

Grijs haar kan, maar vraagt erg veel verzorging! Je dient het echt heel regelmatig te laten knippen, anders maakt het je ouder. Aangeraden is om een speciale shampoo met lila ondertoon te gebruiken, want grijs haar met een geelgoude schijn is niet mooi.

15 thoughts on “5 kapseltips voor dames van 50+

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik deel je mening volledig, zoals je weet. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. tinyblogt schreef:

  Ik wist het wel… ook ik doe als 50plusser alles verkeerd wat stijl betreft, vrees ik. Ooit had ik gezegd dat als ik (1) een kind zou krijgen, (2) veertig werd, (3) 50 werd, mijn haar zou afknippen.
  Euh niet dus. Als ik het ga knippen, loop ik gegarandeerd zes maand depressief rond. Het is lang (tot halverwege mijn rug) en ik zie er wellicht al dertig jaar hetzelfde uit en supersaai. Maar kijk, ik voel me er nog altijd goed bij. Ik steek het af en toe wel op (als het écht warm is), maar verder eigenlijk nooit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Samaja schreef:

  Dat gaat moeilijk worden voor mij eens het zover is, gelukkig heb ik nog even tijd 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Heb je ook tips voor 50-plus-kletskopmannen?

  Geliked door 1 persoon

 5. sandravda schreef:

  Mooi opblinken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Hilde schreef:

  M’n kapsel draag ik nog steeds kort. Makkelijk in onderhoud. Ik heb onlangs eens m’n haren gekleurd met een ander merk. Het viel donkerder uit dan verwacht en heb nog nooit eerder zoveel complimentjes daarrond gekregen. Voor herhaling vatbaar dus.

  Geliked door 1 persoon

 7. […] van mijn leeftijdscategorie stijltips voor vrouwen van ‘onze’ leeftijd. In haar kapseltips stelde ze dat “als je haar lang genoeg is om op te steken, is het te lang om los te […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: