Ons weekendje Rijsel

Vorig weekend gingen we drie dagen naar Lille (of Rijsel, in het Nederlands 😊).
Ons hotel lag net buiten de stad en daarom parkeerden we de wagen in parking Nouveau Siècle, gelegen pal in het centrum en niet te duur (voor de ganse dag betaalden we ongeveer 10 euro).

In Lille was er niet veel te beleven, maar je vindt er wel heel wat mooie gebouwen, die we bijna allemaal (te voet 🙂 ) bezocht hebben.
Een overzichtje:

Op Place Générale de Gaulle – ook wel Grand Place genoemd – staat het prachtige beursgebouw. Het tweede belangrijkste plein van de stad is Place du Theatre met de Opera en de Kamer van Koophandel.

lille7

We brachten ook een bezoek aan de kathedraal van Rijsel: de Notre-Dame de la Treille.
In 1854 werd de eerste steen gelegd, maar de voorgevel dateert van 1999. Deze is erg modern en opvallend (wat je zeker niet van een kathedraal zou verwachten!)

dav

Een beetje buiten het centrum staat de Porte de Paris, zonder twijfel de mooiste stadspoort van Rijsel. Het stadhuis is op datzelfde plein gelegen.

lille2

Aan de andere kant van de stad ligt het geboortehuis van Générale de Gaulle dat bezichtigd kan worden, maar wij aan ons voorbij hebben laten gaan.

lille4

Nadat we heel de stad doorkruist hadden, brachten we ook nog een bezoek aan de zoo. Deze ligt in een groene zone aan de rand van de stad. De inkom bedraagt maar 4 euro (wat een verschil met de dierentuinen bij ons!). Van alle dieren hadden de stokstaartjes zonder twijfel het meeste succes!

lille1

Lille is vooral een stad om te shoppen. Naast de vele winkels in Vieux Lille is er ook Euralille, het overdekte shoppingcentrum. Dit vonden we zeker geen aanrader: dure parking, ontzettend druk en naar onze mening geen unieke, interessante winkels die je elders niet vindt.

Het leukste vonden wij ons bezoek aan patisserie Méert, maar daarover later meer. Ook op het terras van Le Lys op de Grand Place zaten we erg graag.

lille6

Je hebt het vast al begrepen,
Rijsel is voor ons geen stad waar we nog vaak naar zullen terugkeren.

 

Advertentie

6 thoughts on “Ons weekendje Rijsel

 1. We zijn er enkele jaren terug geweest met onze volwassen (schoon)kinderen. Inderdaad niet veel te beleven (behalve voor de shoppers dan), maar wel een heel leuke dierentuin!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde schreef:

  Staat ook nog op m’n verlanglijstje. Erg mooi daar en wat een meevaller met het weer. Wist niet dat daar ook een zoo was (en inderdaad zo goedkoop). Mooi kleedje trouwens Sandra.

  Geliked door 1 persoon

 3. […] onze trip naar Rijsel wilde ik absoluut een bezoek brengen aan Méert, de oudste patisserie van Frankrijk. In 1761 opende […]

  Like

 4. […] de zomer gingen we voor het eerst in lange tijd nog eens een weekendje naar Rijsel. Naar mijn mening is het niet echt een stad om meerdere dagen naartoe te gaan omdat er eigenlijk […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: