Filmreview: Mama Mia! – here we go again

De eerste Mama Mia! was een daverend succes. Een vervolg kon niet uitblijven… Toch liet deze tweede film tien jaar op zich wachten. Uiteindelijk kwam ook Meryl Streep aan boord, zij het in een uiterst beperkte rol.

Mamma Mia! – Here We Go Again werd in tegenstelling tot de eerste Mamma Mia! – die opgenomen werd op het Griekse eiland Skopelos – gedraaid op het Kroatische eiland Vis en in de Shepperton Studios in Surrey (Engeland).
De eerste film ging over de zoektocht van Donna’s dochter Sophie naar haar vader. In de tweede prent staat het leven van Donna – die een jaar geleden overleed – centraal. De film start met de voorbereidingen van de heropening van het hotel van Donna. Sophie gaat het nu uitbaten onder de naam ‘Hotel Bella Donna’. We komen te weten hoe de jonge Donna op het eiland is terechtgekomen en hoe ze de drie vaders van Sophie ontmoette…  De originele castleden konden de vertolkingen van de jongere versies van hun personages uiteraard niet op zich nemen. De jonge Donna werd op een voortreffelijke wijze vertolkt door de bloedmooie Lily James. Ook de andere jonge acteurs werden zeer goed gecast. Op het einde verschijnt ook Donna’s moeder, gespeeld door Cher (die in werkelijkheid slechts 3 jaar ouder is dan Meryl Streep!) Cher brengt in haar eerste filmrol in acht jaar op geheel eigen wijze de monsterhit “Fernando”.

De film – die van 17 juli in de zalen speelt – duurt 120 minuten. Hij werd geregiseerd door Ol Parker die o.a. ook The Best Exotic Marigold Hotel maakte. Op Imdb kreeg de film 7.3 en op Rotten Tomatoes 80%.

Mama Mia! – here we go again is een leuk vervolg op de eerste film, die ik persoonlijk toch beter vond. Ook indien je Mama Mia! niet gezien hebt, zal je toch van deze nieuwe release kunnen genieten. Ondanks dat de jonge garde het heel goed doet, misten we toch Meryl Streep en de rest van de topcast uit de eerste prent (hoewel ze allemaal nog wel een kleine rol spelen). Uiteraard komen de bekende ABBA-klassiekers aan bod, maar ook een aantal van hun minder bekende nummers passeren de revue. Deze film is bij momenten echt wel “over de top” en “kitcherig”, maar het is een feelgoodfilm die je moet gezien hebben als je van ABBA houdt!

9 thoughts on “Filmreview: Mama Mia! – here we go again

 1. We zijn vorige week vrijdag nog naar de bioscoop geweest, en hadden de mogelijkheid te gaan, maar kozen dan maar voor ‘Adrift’. Was ook héél mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Stefanie schreef:

  De eerste film vond ik al zo’n goeie! Het vervolg moet ik nog zien. Spannend!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  Inderdaad, een film met een hoog feelgood movie gehalte. M’n dochter en ik zijn ‘m gisteren gaan zien en vonden het zalig 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. […] Een sequel is bijna nooit zo goed als het origineel. Onlangs konden we dat nog eens vaststellen bij Mama Mia! Here we go again en ook Mary Poppins Returns vind ik minder dan de eerste film. Toch geeft deze film je een warm […]

  Like

 5. […] ABBA. De film “Mamma Mia” uit 2008 heb ik meerdere malen gezien en vind ik geweldig! De sequel “Mamma Mia, here we go again” vond ik persoonlijk minder. Je zal dan ook niet verbaasd zijn dat ik de Vlaamse musicalversie wilde […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: