OKOZ – healthy, organic & fusion

Healthy, Aziatisch en lekker gaan goed samen. OKOZ in de Antwerpse Nationalestraat bewijst dit nog maar eens. Het restaurant is open sinds maart en hun signature dish is “okonomiyaki”, een Japanse hartige pannekoek op basis van groenten. Ik was erg benieuwd…

Een tijdje geleden bezochten we dan OKOZ. We werden er heel vriendelijk ontvangen door de gastvrouw die ons een uitgebreide uitleg gaf over het concept. OKOZ is een okonomiyaki aangepast aan de Westerse smaken en met producten van bij ons. Het wordt gemaakt van een groentenmix, gebakken op de teppanyaki en afgewerkt met een sausje van negen verschillende soorten groenten en fruit dat ook nog gedecoreerd wordt met soya-mayonaise en Japanse kruiden. Je kan het krijgen in een klein of een groot formaat. Vermits wij geen grote eters zijn en ook niet goed wisten of we het lekker zouden vinden, opteerden we voor de kleine variant. Je kan het volgens je eigen smaak pimpen met één of twee spiegeleitjes en/of bacon. Er zijn ook nog enkele toppings en sushirijst, die erg lekker zou zijn verzekerde de dame mij. Ik besloot een “bacon & egg OKOZ” (8€) te nemen met extra rice (2€).

Nadat de bestelling opgenomen was begonnen ze er meteen aan. Wij gingen met ons drankje al aan een tafeltje zitten (Whole Earth Cola). Na ongeveer tien minuten was onze OKOZ klaar! Hij smaakte heerlijk en ook de rijst was ongelooflijk lekker!
Dinsdag zijn we er een tweede keer geweest en toen probeerden we de veggie versie (6€). Die was mooier qua presentatie, maar ik vond de smaak te zoet.

Het restaurant is minimalistisch ingericht. Alle groentjes zijn bio. De bordjes, bekers en bestek zijn bio afbreekbaar. Het lijkt wel een beetje fastfoodachtig (zowel qua prijs als de bordjes waarop je eet, het bestek en evt bekers waaruit je drinkt), maar het is lekker en bovenal erg gezond!

Als je eens iets origineel wilt, is OKOZ zeker een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: