Eindelijk naar Chez Fred!

fred1
Op een warme zondagmiddag gingen we lunchen bij Chez Fred in de Kloosterstraat. Dit is een bekend adresje in Antwerpen, maar ik was er nog nooit geweest. We mochten zelf een tafeltje uitkiezen op het gezellige en eigentijdse terras. Gelukkig lag het terras op de middag in de schaduw en informeerde de vriendelijke dame ons dat we op de laatste rij van het terras al snel in de zon zouden zitten. Dat was voor ons geen optiešŸ˜Š Ik vond het wel spijtig dat het allemaal krukjes waren zonder rugleuning (buiten de achterste rij, dat was een bank).

fred2

Nadat we de kaart hadden gekregen, werd het donkerbruine brood (samen met de boter) in een bruin papieren zakje op tafel gelegd. Het bestelde glaasje rosƩ werd aan tafel ingeschonken, wat ik een absoluut pluspunt vind.

We bestelden beide een steak tartaar met sla en frietjes. Je had de keuze tussen ā€œĆ  la minuteā€ (19.50 euro) en ā€œaller-retourā€ (20.50 euro). In de meeste restaurants in BelgiĆ« heb je die keuze niet en wij gingen voor de ā€œĆ  la minuteā€. Op de meeste plaatsen is een steak tartaar al bereid, maar hier was hij puur en diende je hem nog zelf aan te maken met het eitje, de worcestersaus, de tabasco, de uitjes en de augurkjes. Ik ben een grote fan van steak tartaar en ik moet zeggen dat hij hier erg lekker was. Er waren uiteraard frietjes met mayonaise bij en een klein slaatje. Na nog een Illy-koffie keerden we tevreden huiswaarts.

fred3

Mijn conclusie voor Chez Fred:
lekker eten, aangenaam zitten en erg vriendelijk personeel,
een aanrader!

9 thoughts on “Eindelijk naar Chez Fred!

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Ziet er goed uit, alleen die krukjes, dat houd ik niet vol!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik schreef het net bij Koen: voor mij geen rauw vlees (maar dan hebben jullie er meer, natuurlijk…)

  Geliked door 1 persoon

 3. Falderie schreef:

  Ik ben ook fan van Chez Fred!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: