Thais eten bij Mai Thai in Antwerpen

davMijn moeder ging met haar vriendinnen (een groepje dames van rond de 90 (!)) al vaak eten bij Mai Thai. Door hoe zij er telkens weer over vertelde, koesterde ik hoge verwachtingen…

Mai Thai is een Thais restaurant gelegen op de Suikerrui in Antwerpen. Het is niet erg groot en  was moderner dan ik had verwacht. Op de middag ligt het terras in de schaduw. De tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar, maar toch vind ik het een charmant terras.

Een vriendelijke jongeman bracht ons de kaart waarop de pittigheid van de gerechten, zoals in veel Oosterse zaken, met pepertjes wordt aangeduid. Omdat we geen grote eters zijn, besloten we een voorgerechtje te sharen en elk een hoofdgerecht te bestellen. De kleine loempia’s waren op en daarom werden  krokante rolletjes met scampi (goong hom phaa, 11 euro) voorgesteld. Ze werden mooi gepresenteerd en waren vergezeld van een pittig sausje.

dav

Als hoofdgerecht ging ik voor kai phad king, gewokte kip met gember en exotische groentjes (15 euro) vergezeld van witte rijst. De groentjes waren in mijn ogen niet echt exotisch: maïs, paprika, wortel groene selder en champignons. Het was zeker niet slecht, maar ook niet ‘wow’.

Mijn moeder bestelde kai phad krapraw of gewokte kip met verse chilipeper, basilicum en groenten (15 euro). Het is een gerecht met drie pepertjes en de jongeman was verbaasd dat een dame van die leeftijd zo’n pittig gerecht bestelde. Hij stelde voor om aan de keuken door te geven het niet té pittig te maken. Het gerecht werd in een mooi potje opgediend en mijn moeder vond het lekker!
We dronken elk een glaasje rode huiswijn (4.5 euro). Het was een Franse Belle Epine, een lekkere wijn gemaakt van merlot en syrah druiven. Daarna bestelde ik nog een koffie (2.5 euro).

Misschien lagen mijn verwachtingen wat te hoog, maar ik had er meer van verwacht. Zowel het interieur van de zaak als het terras vond ik erg mooi en eigentijds. Mijn eten was zeker niet slecht, maar het kwam mij een beetje “Chinees-achtig” over. De bediening was erg vlot en na het afrekenen werd er gevraagd of we nog iets wilden drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: