Bezoek aan Palais des Nations in Genève

davIn Genève bevindt zich de op één na belangrijkste zetel van de Verenigde Naties (na de hoofdzetel in New York). Vermits het complex te bezoeken is, vond ik dat we dat tijdens onze trip naar Genève absoluut moesten doen. De geleide tour startte om 10.30 uur en er werd aangeraden minstens een half uurtje op voorhand aanwezig te zijn. Dat bleek inderdaad nodig want we hebben een klein uur moeten aanschuiven vooraleer we binnen konden. De tassen werden gecontroleerd, je werd gefouilleerd en je identiteitskaart werd gevraagd. Daarna werd er nog een foto gemaakt voor op je badge.

Het complex werd gebouwd tussen 1929 en 1937. Een jaar later werd het in gebruik genomen als zetel van de Volkenbond (de voorloper van de Verenigde Naties). Toen deze verdween en de Verenigde Naties opgericht werden in 1946 moest het gebouw uitgebreid worden. Het was heel interessant om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Palais des Nations en de werking van de Verenigde Naties.

We mochten o.a. een kijkje nemen in de Salle des Assenblées (centrale conferentiezaal) en in de Salle du Conseil (Raadszaal) die we kennen van op het nieuws. Je komt ook langs prachtige kunstwerken die geschonken zijn door verschillende landen en je kan een blik  werpen op de prachtige tuinen.

Er was voorzien dat de rondleiding een uurtje zou duren, maar we hadden zo’n goede gids dat we wel 90 minuten zoet waren! Het was erg leuk om in de zalen te komen waar veel belangrijke onderhandelingen plaatsgevonden hebben en geschiedenis werd geschreven. We kregen echter zo veel gespecialiseerde informatie dat het wat veel was om te verwerken en we er niet erg veel meer van kunnen navertellen – maar een leuke voormiddag was het wel 🙂

 

One thought on “Bezoek aan Palais des Nations in Genève

  1. […] spuit tot een hoogte van 140 meter. Verder zijn absolute aanraders volgens mij Bains de Paquis en Palais des Nations. Het was het ook heel leuk om samen met andere Belgen de voetbalmatch België-Tunesië te volgen op […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: