Kroatische keuken bij Restaurant Zagreb

Zagreb – het restaurant van Vincent Banić (tevens acteur en model) – bevindt zich op het eilandje in Antwerpen. Enkele jaren geleden nam hij de zaak over van zijn ouders en nu staat hij zelf achter het fornuis. Zagreb serveert Mediterrane Kroatische gerechten met verse producten en in ruime porties.

De voorgevel vond ik niet echt uitnodigend, maar aan de inkom hangt een bord dat de chef geschoold is in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. In het oude pand met veel baksteen en witgeschilderde muren hangen mooie zwart-witfoto’s aan de muren. We werden hartelijk ontvangen door een sympathieke jongeman en voelden ons onmiddellijk erg welkom! Een aantal gerechten van de kaart waren niet meer beschikbaar omdat het de avond ervoor enorm druk was geweest. Een bewijs dat er gewerkt werd met dagverse producten!

Een lekkere huisgemaakte olijventapenade met vers stokbrood kwam al snel op tafel.
Als voorgerecht opteerde ik voor scampi’s gebakken met look in olijfolie (6 stuk)(15€) en mijn tafelgenote voor gegrilde calamares gedrapeerd met olijfolie, look en versnipperde peterselie (14.50€). Beiden waren erg lekker!

Daarna kozen we een tussenrib Holstein (+/- 350 gram) geserveerd met een huisgemaakte kruidenboter, aardappelschijfjes en een frisse salade (22€). Heerlijk, maar wel erg veel 😊

Als dessert nam ik de suggestie: aardbeien gemarineerd met sinaasappel, citroen en munt en een bolletje ijs (8.50€). Aan de andere kant kwam een moeulleux op tafel (9.50€). Deze was onderaan een beetje opengegaan, maar hij was wel mooi lopend zoals het hoort (we hebben al anders meegemaakt) 🙂  De nagerechten vonden we het minst lekker, maar dat kwam misschien omdat we ons buikje reeds volgegeten hadden.

De koffie en thee werden geserveerd in dubbelwandige plastic glazen, een beetje spijtig vond ik, maar we verbrandden onze vingers tenminste niet aan het glas 😊

De bediening was erg gastvrij en hartelijk, het eten simpel en puur, de ervaring geweldig! Wij keren in ieder geval nog terug naar dit charmante en gezellige restaurant. De Kroatische keuken kenden we niet echt en daarom hebben we deze keer op safe gespeeld. Ik ben nu echter wel benieuwd naar een aantal typisch Kroatische gerechten van de kaart.

Advertentie

3 thoughts on “Kroatische keuken bij Restaurant Zagreb

  1. Jawadde, zeker het ontdekken waard!

    Like

  2. […] de deur begeleid. We voelden ons hier uiterst welkom – een fijn gevoel – net zoals bij Zagreb een tijdje […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: