Rice ’n Roll, het kleine zusje van Lucy Chang

dav

Op ATV hadden we gezien dat Lucy Chang een nieuw concept heeft gelanceerd op het Zuid, onze favoriete buurt in Antwerpen. Rice ’n Roll is gelegen in de Scheldestraat en grenst aan Lucy Chang op het Marnixplein. Het is een erg kleine zaak met een zestal tafeltjes binnen en een klein terrasje. Het Vietnamees geïnspireerde interieur is erg leuk met rieten stoeltjes, hangplantjes en rode neonlampen boven de toonbank en aan het raam. Toen we op zondagmiddag aankwamen zat er nog niemand, maar na een kwartiertje zat de zaak bijna vol.

 

Op de kaart staan naast de summer rolls ook dim sums en salades. Wij besloten om voor de “menu-optie” te gaan: 2 rolls en een sidedish voor 10 euro. Je hebt de keuze tussen 10 verschillende rolls. Normaal gezien moet je je bestelling aan de toonbank doorgeven maar omdat het nog niet druk was, werd onze bestelling aan tafel opgenomen. De summer rolls werden daarna aan tafel gebracht en werden allemaal vergezeld van een verschillend sausje. “Crazy crab” bevat krab, avocado, gembermayonaise en maanzaad, “Mediteranean” geroosterde gele en rode paprika en  zongedroogde tomaat en “Summer scampi” scampi, avocado, wortel en rucola. Als side dish opteerden we voor een komkommerslaatje met sesamzaad.

 

Het restaurant is helemaal on trend. Vietnamese summer rolls zijn springrolls of ongefrituurde loempia’s van rijstpapier boordevol groentjes, supergezond dus! Ook vegetariërs en veganisten komen hier probleemloos aan hun trekken. Eén summer roll kost 5 euro en als je geen grote honger hebt, is dat eigenlijk al voldoende. Wij kregen ons menu allebei nét niet op.

Behalve in Antwerpen is Rice ‘N Roll ook aanwezig in Knokke en Brussel. In Antwerpen en in Knokke is er zowel een restaurant als een take-out, in Brussel kan je enkel terecht voor take-out.

Dit is een lekker, gezond en heel democratisch geprijsd adresje, zeker een aanrader!

 

2 thoughts on “Rice ’n Roll, het kleine zusje van Lucy Chang

  1. Dan gaan we die van Knokke eens opzoeken, want het water loopt me in de mond…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: