Twee dagen Reims

Vorige week was het stralend weer en daarom besloten we twee dagen naar Reims te gaan. Genieten van de champagneterrassen aan de Avenue de Champagne in Epernay is bij mooi weer immers erg leuk! De eerste dag bezochten we Collard-Picard – een terras dat ons ook vorige keer al erg goed was bevallen – en de tweede dag gingen we naar De Venoge.

 

Een beetje shoppen kon natuurlijk ook niet ontbreken. De buit was een jeanskleedje en een lange broek. ’s Avond voelden we ons eigenlijk te moe (wat misschien wel een beetje het gevolg was van de champagne 😊) om nog echt te genieten van een lekker diner. Daarom besloten we naar Red’s te gaan, een leuk Asian Fusian adresje dat we vorige keer ontdekten.

De tweede dag maakten we na ons ontbijt een wandeling in Reims. We wilden een kijkje gaan nemen in bibliotheek Carnegie, die gelegen was achter de kathedraal – een erg mooie plek. Helaas was de bib gesloten (dus dat onthoud ik voor een volgende keer).

 

Lunchen deden we bij theesalon Waïda, een oude en erg bekende zaak in Reims. Daarna zetten we opnieuw koers naar Epernay en vleiden ons neer in het zonnetje op het mooie champagneterras De Venoge. De Avenue de Champagne kennen we ondertussen al vrij goed, maar ik wilde graag kennismaken met de rest van Epernay en daarom maakten we een rit met het toeristische treintje Mill’Bulles.

 

Reims en omgeving vinden we ideaal om er enkele dagen op uit te trekken en naast de stad kan je er natuurlijk ook genieten van de heerlijke champagne!

Advertentie

10 thoughts on “Twee dagen Reims

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Wederom een leuke tip!
  Je ziet er stralend uit btw 😃.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je maakt er een jaarlijkse gewoonte van om Reims te bezoeken? Er zijn slechtere plekken op de wereld, groot gelijk !!

  Geliked door 1 persoon

 3. annaberg schreef:

  Ik lust geen champagne maar mooie landschappen en lekkere lunches des te meer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Anja schreef:

  Lunch ziet er heerlijk uit! Nog nooit geweest, Reims, leuk om te zien!

  Geliked door 1 persoon

 5. […] onze laatste trip naar de Champagnestreek, wilden we graag een nieuw champagneterras ontdekken. Onze keuze viel […]

  Like

 6. […] wilde al lang eens gaan lunchen bij Waïda op de Place Drouet d’Erlon. Tijdens onze laatste trip naar Reims zijn we er dan eindelijk geraakt! De zaak – bakkerij, patisserie en theesalon – is al drie […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: