Fusion keuken van Ting Tong

Sinds de zomer waren we reikhalzend aan het uitkijken naar de opening van Ting Tong, een nieuwe zaak op het Antwerpse Zuid, een paar huizen voorbij Sum Sum. De opening heeft wat langer op zich laten wachten, maar ondertussen is de zaak ongeveer een maand open. Zondagavond was het eindelijk zo ver en brachten wij Ting Tong een bezoekje!

Bij het binnenkomen werden we hartelijk ontvangen door de vriendelijke gastvrouw. Ze is tevens ook de kok en opgeleid volgens de principes van de Franse keuken. Bij Ting Tong kookt ze Thaïse gerechten, maar dan met ingrediënten van bij ons.

Ik vond het interieur erg geslaagd. De mooie schilderijen en verlichting creëren onmiddellijk een aangename Aziatische sfeer. De tafeltjes waren klein, maar mooi gedekt met gouden bestek en alles blonk werkelijk als nieuw.

Nadat we een tafeltje uitgekozen hadden, werd uitgebreid de tijd genomen om ons het concept uit te leggen, waarna we alvast een cola en een glaasje rode huiswijn (merlot) bestelden. De kaart is eerder beperkt en bij bijna ieder gerecht staan twee prijzen (solo of sharing). Je kan gewoon een gerecht per persoon uitkiezen of je kan opteren voor het sharingconcept, wat wij deden. Er wordt aangeraden drie (voor kleine eters) tot vijf gerechtjes te bestellen voor twee personen. Wij kozen voor de massaman curry, ting tong balls en tom yam met champignons en bestelden er zelfgemaakte eiernoedels bij. Nadien bestelden we elk nog een jasmijnthee. Dit was lekkere losse thee met als finishing touch wat bloemetjes toegevoegd in het glas.

Alles was lekker, maar de ting tongballetjes waren ons favoriete gerecht!  Ik betaalde voor alles samen iets meer dan 50 euro.

Bij het buitengaan werden we nog tot aan de deur begeleid. We voelden ons hier uiterst welkom – een fijn gevoel – net zoals bij Zagreb een tijdje geleden.

 

Advertentie

2 thoughts on “Fusion keuken van Ting Tong

  1. Een aanradertje, dus…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: