Tartares & Co in Genève

dav“One-dish restaurants”, je ziet ze meer en meer…
Tijdens onze trip naar Genève eerder dit jaar, ontdekten we er eentje dat enkel “tartare” serveert. Dat had ik bij ons nog niet gezien! Normaal bestel ik enkel een tartare op plaatsen waar ik zeker ben van de versheid en de kwaliteit, maar vermits bij Tartares & Co bijna niets anders gegeten wordt, wou ik het daar wel proberen! Bovendien had ik gelezen dat hun succes mede bepaald wordt door de versheid van hun producten.

Tartares & Co heeft twee vestigingen: eentje in de wijk Cornavin en eentje in de buurt van Plainpalais. Wij gingen op een middag – zonder te reserveren – naar de vestiging nabij het station Cornavin en kregen de laatste plaatsjes. Er is een groot terras aan de straatkant, maar vermits de zon er pas ’s avonds staat, zat er niemand. Binnen heerste een gezellige drukte.

hdr

Uiteraard kan je er voorgerechten krijgen: carpaccio’s, tatakis, ceviches, salades en natuurlijk tartares, maar wij besloten enkel een hoofdgerecht te nemen. Een tartare kan je naar eigen smaak samenstellen.

Als je kleine honger hebt, neem je best een tartare van 140 gr (22 CHF), bij gewone honger krijg je 180 gr (26 CHF) en voor de grote honger is er een portie van 280 gr (39 CHF).
Vervolgens dien je te kiezen voor vlees of vis. Opteer je voor vis, dan heb je de keuze uit zalm, dorade of tonijn.
Daarna rest nog de kruiding.

Wij kozen beiden een kleine tartare van vlees. Ik opteerde voor “classique”. Mijn tartare was aangemaakt met ajuintjes, augurkjes, kappertjes, mosterd, peterselie en bieslook. Caroline koos voor “Italien” en die was dan weer bereid met sjalot, look, basilicum, gedroogde tomaatjes, balsamicoazijn, pijnboompitten, parmezaan en ruccola.

hdrDe tartares werden geserveerd op een lang zwart bordje, met een groen slaatje en een kommetje aardappeltjes. Het zag er heerlijk uit! Toch waren we beiden een beetje teleurgesteld. Door te veel smaakmakers aan het vlees toe te voegen, ging de smaak van het vlees een beetje verloren.

Ik vind het een geweldig concept! Spijtig dat de aandacht te veel op de kruiding wordt gelegd en zo het hoofdingrediënt een beetje overschaduwd wordt. Wat ik erg goed vind, is dat je de grootte van je gerecht kan kiezen. Vaak vind ik de portie van een tartare te ruim (maar toch eet ik het bijna altijd helemaal op 🙂  ). Bij een volgende trip naar Genève – want die komt er zeker – wil ik de vistartare zeker eens proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: