“5 Flavors Mmei” is geen typisch Chinees restaurant!

Via Groupon had ik een driegangenlunch aangekocht voor twee personen bij 5 Flavors Mmei en betaalde hiervoor 39.99 euro ipv 76 euro.

mde5 Flavors Mmei is een Kantonees restaurant dat vroeger gevestigd was in Antwerpse Chinatown. Sinds februari 2016 verhuisde het naar de Volkstraat op het Antwerpse Zuid. Op de kaart lezen we: “De chef heeft meer dan 30 jaar ervaring en een indrukwekkend repertorium aan traditionele gerechten uit de zeer rijke en diverse Chinese keuken. Drie jaar geleden werd hij door Gault & Millau verkozen tot de beste Aziaat – Luc Hoornaert, culinair auteur” 

Op een zondagmiddag kregen we een tafeltje bij het raam toegewezen. Niet veel later zat de zaak afgeladen vol. Ik overhandigde de ober onze voucher en vroeg hem wat de lunch inhield, maar kreeg daar geen antwoord op. We wachtten dus maar af…

Als voorgerecht kregen we een lekker bordje met dim sum.

dav
Als hoofdgerecht aten we gefrituurde kip met aubergines en paksoi. Gefrituurde gerechten zal ik zelf nooit bestellen, maar dit vond ik wel erg lekker!

davHet dessert was tangyuan, een zoete dimsum met een hart van zwarte sesampasta.
Dit typisch Chinese nagerechtje had een vreemde textuur en diende blijkbaar uit de hand gegeten te worden. Ik was er geen fan van.

davDit is geen typisch Chinees restaurant waar de inrichting nog dezelfde is als 20 jaar geleden en waar ook de schotels nog niet veranderd zijn. Het staat zonder enige twijfel enkele trapjes hoger!
Toen ik reserveerde was de vrouw aan de telefoon heel vriendelijk en ze nam uitgebreid haar tijd voor mij. De ober die ons bediende deed dat veel minder. We dachten eventjes dat het misschien kwam omdat we met een voucher kwamen eten, maar dat bleek niet zo want aan de andere tafels was hij net hetzelfde. Waarschijnlijk was het te wijten aan het feit dat hij alleen een gans restaurant moest bedienen. Bij de vraag wat het lunchmenu inhield, kregen we geen antwoord. Toen het voorgerecht op tafel kwam, werd gezegd dat het dim sums waren (wat we wel zagen 🙂 ). Bij het hoofdgerecht werd dan weer niet gezegd wat we voorgeschoteld kregen en toen ik bij het dessert vroeg wat het was, kreeg ik het antwoord dat het “tangyuan” was, een typisch dessert op basis van rijst. Thuis gekomen heb ik dan wat meer info opgezocht.

We hebben, buiten het dessert, erg lekker gegeten, maar ik vond het restaurant erg rumoerig en de bediening niet echt top.

5 thoughts on ““5 Flavors Mmei” is geen typisch Chinees restaurant!

 1. Borden zien er mooi gedresseerd uit. Omgeving doet ook heel wat aan een restaurantbezoek. Té lawaaierig zou me sowieso afschrikken.

  Like

 2. Falderie schreef:

  Ben er ook eens geweest, maar op een zondagavond toen het restaurant niet vol zat. Was echt een heel leuke ervaring!

  Like

 3. […] dingen en vond het nogal zwaar. Het ijs ging nog wel, maar het sesamballetje – waarvan we bij 5 Flavors MMei de ongefrituurde variant aten – was echt niet ons […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: