Vleesrestaurant Meat & Eat

hdrDe Marnixplaats is een erg gezellig plein met verschillende restaurants. Deze keer besloten we Meat & Eat – het zusje van Fish & Eat – een bezoekje te brengen.

“Meat & Eat kent zijn oorsprong in de beenhouwerij die anno 1976 werd opgestart door de vader van zaakvoerder Mo en familie. Met Meat & Eat willen zij het werk van hun vader verder zetten. De beenhouwerij wordt vervangen door een vleesrestaurant, waar gasten verwend worden met allerhande overheerlijke vleesgerechten van topkwaliteit!”

Het restaurant met grote glaspartij geeft je een mooi uitzicht op het plein. Bij goed weer kan je ook op het terras zitten. Leuk detail voor een typisch vleesrestaurant is de tekening van de koe die op de muur is geschilderd met de verschillende delen.  De menukaart staat – net als bij Fish & Eat – op de onderlegger.

Beiden gingen we voor een Chef’s Classic; mijn dochter bestelde een cheeseburger en ik een steak tartaar. Je wordt ook verplicht om groentjes te eten 🙂 Het slaatje mag je zelf kiezen: ik ging voor boontjes met sjalotten en Caroline voor een tomatenslaatje. Tenslotte mag je ook nog kiezen tussen frietjes, kroketjes of puree. Beiden gingen we – als echte Belgen – voor frietjes met mayonaise.
De steak tartaar (14.90 €) diende ik zelf te bereiden. In sommige restaurants doen ze dat voor jou en dat vind ik eigenlijk nog fijner, maar het was wel heel lekker!
De cheeseburger (11.90 €) – waarvan je de cuisson kon kiezen – werd eveneens erg gesmaakt, net als het tomatenslaatje met lekkere vinaigrette.
Voor een glaasje rode Merlotwijn betaalde ik 3.80 € en voor een Cola Zero 2.60 €.

Nadat we alles opgegeten  hadden, werden de borden afgeruimd en pas na een tijdje werd gevraagd of we nog dessert of koffie wensten. Wat vond ik dat fijn! Vaak wordt dat al bij het afruimen gevraagd, waardoor ik me wat opgejaagd voel…

Beide gerechten waren lekker en van goede kwaliteit. Prijs/kwaliteit kan je moeilijk beter vinden!
Er hing ook een gezellige en ongedwongen sfeer. Dit restaurant is in mijn ogen zeker een aanrader!

Advertentie

5 thoughts on “Vleesrestaurant Meat & Eat

 1. Het zelf kunnen bereiden van de tartaar vind ik wel iets hebben.
  Eerlijke prijzen voor lekker eten in een mooie omgeving!

  Geliked door 1 persoon

 2. Falderie schreef:

  Vind het daar ook altijd lekker. Wel al een heel vervelende ervaring gehad qua klantvriendelijkheid….

  Geliked door 1 persoon

 3. Flavie schreef:

  Ziet er lekker uit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: