Pantone kleur 2019 – Living Coral

Het is reeds twintig jaar dat Pantone Color Institute in december de kleur van het jaar bekend maakt. Om deze kleur te bepalen wordt onderzoek gedaan naar kleur-invloeden afkomstig uit verschillende domeinen: mode, interieur, film, kunst, reisbestemmingen, … Een groepje kleurexperten reist het ganse jaar de wereld rond om kleurtrends te spotten.

Vrijdag was het dan zover! De trendkleur van 2019 werd “Pantone 16-1546 Living Coral”, een zachte koraalrode tint geïnspireerd op de onderwaterwereld. Dit koraalrood weerspiegelt – volgens Laurie Pressman, vice-president van Pantone Color Institute – de warmte, voeding en beschutting van koraalriffen in het leven diep in de oceaan.

Als reactie op de invloed van de digitale technologie en de sociale media die steeds belangrijker worden in ons leven, gaan we op zoek naar authentieke ervaringen die verbinding en intimiteit mogelijk maken. Living Coral staat voor “onze aangeboren behoefte voor optimisme en vreugdevolle bezigheden”. Het wordt omschreven als “een levendige en bezielende tint met een gouden ondertoon die energie en levendigheid geeft, maar wel met een zachter randje”.

We zien koraalrood reeds een aantal jaren op de catwalks, ook voor modeaccessoires, make-up en haarkleuren. Verschillende celebrities dragen het. Maar we zien de kleur ook in de interieurwereld, in verpakkingen, in technologie (Apple bracht zelfs een smartphone uit in koraalrood) en in de voeding (denk maar aan macarons). Het is een kleur waar we niet meer omheen kunnen en die we in 2019 vast nog heel veel gaan tegenkomen.

Advertentie

7 thoughts on “Pantone kleur 2019 – Living Coral

 1. Menck schreef:

  In mijn interieur maakt wit de hoofdmoot der kleuren uit. Accenten leg ik echter graag met rood. Living Coral is een kleurtje om te onthouden.

  Geliked door 1 persoon

 2. […] coral is de kleur van 2019; een warme, lichte, zomerse zachte kleur uitstraling: sympathiek, sensueel en […]

  Like

 3. […] Coral pink Deze zomerkleur lijkt op zalmrose, een lichtere en rozere koraaltint dan Living Coral (kleur van 2019) […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: