Ondertussen verzorg ik al een aantal jaren avonden bij Femma. Ik begon met “kleur- en stijladvies voor 45+”, maar al snel kwamen daar het gewone stijladvies en de kruidenworkshops bij. Daarna volgde “start to organise”, geïnspireerd door de hype rond opruimen en minimaliseren van Marie Kondo. Sinds vorig jaar ben ik gestart met kookworkshops, eerst “ontbijt en brunch” en nu “apero’s”.
Vorige week woensdag gaf ik in Breendonk mijn eerste workshop van dit nieuwe thema en gisteren in Berchem mijn eerste demonstratieles. Volgende week staan twee avonden in de Brusselse rand gepland. De receptjes komen ook voor deze sessies uit “koken voor elke dag”.
Toen ik kind was, werden aperitiefhapjes eigenlijk uitsluitend geserveerd voor een feestje, terwijl er nu niet langer een speciale gelegenheid voor nodig is. Je kan ook een volledige maaltijd laten bestaan uit aperitiefhapjes, maar dan spreken we eerder van tapa’s.
Als mensen binnenkomen is het fijn dat er al iets op tafel staat. Ik bied dan liever wat meer aan dan simpelweg chips of nootjes uit een zakje. Door iets dat je zelf gemaakt hebt, geef je de mensen een welkom gevoel en zo kan je het bovendien ook veel gezonder maken. Vandaar dat de eerste apero’s die op het programma stonden norichips, groentechips en geroosterde noten waren.
Daarna maakten we maki-sushi, gevolgd door een glaasje zalmtartaar met kruidenroom, een lepelhapje guacamole met champignons en een wortel-knolseldersoepje dat we gepimpt hadden met in de oven gedroogde ham en gehakte nootjes.
Toen ik de deelneemsters vroeg wat hen het meest beviel, bleek de zalmtartaar en het soepje de meeste aanhangers te hebben. De volgende weken staan er nog een aantal avonden op het programma en ik ben benieuwd of de zalmtartaar en het soepje daar ook weer het beste zullen scoren..
Mijn Femma-lidmaatschap werd geweigerd, ik weet niet waarom.
LikeGeliked door 1 persoon
Vreemd 🙂
LikeLike
wat is het verschil tussen tapas en apero’s?
LikeGeliked door 1 persoon
Afhankelijk van de plaats spreekt men over aperitiefhapjes, tapas, amuses, apetizers, …, maar eigelijk is het juist hetzelfde
LikeLike
Klinkt als een ideale workshop voor mij. Jammer dat de afstand dan zo ver wi…
LikeGeliked door 1 persoon
Het is inderdaaad echt een heel leuk thema! Ik weet niet of je van België bent, maar het wordt in heel Vlaanderen georganiseerd
LikeLike
Dat klinkt ook wel heeeel erg lekker 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je!
LikeLike
Zelfgemaakte hapjes geven een inderdaad een warm gevoel van welkom. Iemand heeft duidelijk moeite voor je gedaan. Leuk dit!
LikeLike
Hmm dat klinkt niet verkeerd. Lekker en leuk!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel!
LikeGeliked door 1 persoon
Zo’n smakelijk aperitiefje zal inderdaad vaker succes hebben dan een kant en klaar, uit een zakje iets. En vaak ook zoveel lekkerder!
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, dat vind ik ook!
LikeLike
Wat een leukr workshop. Echt gezellig maar ook lekker en nuttig
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, de dames waren tot nu toe heel enthousiast!
LikeLike
Lijkt me een leuk workshop, ook weet ik niet wat het verschil is tussen tapas en apero’s xx
LikeGeliked door 1 persoon
Er is helemaal geen verschil tussen beiden. Het hangt gewoon af van de streek hoe het genoemd wordt: hier aperitiefhapjes, in Spanje tapas, in Frankrijk amuses, …
LikeLike
lijk me super leuk..
LikeGeliked door 1 persoon
Het is inderdaad een leuk thema!
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er echt heel lekker uit!
LikeGeliked door 1 persoon
De mensen vonden het ook allemaal heel lekker, gelukkig maar!
LikeLike