Apero’s – een nieuw thema bij FEMMA

Ondertussen verzorg ik al een aantal jaren avonden bij Femma. Ik begon met “kleur- en stijladvies voor 45+”, maar al snel kwamen daar het gewone stijladvies en de kruidenworkshops bij. Daarna volgde “start to organise”, geïnspireerd door de hype rond opruimen en minimaliseren van Marie Kondo. Sinds vorig jaar ben ik gestart met kookworkshops, eerst “ontbijt en brunch” en nu “apero’s”.

Vorige week woensdag gaf ik in Breendonk mijn eerste workshop van dit nieuwe thema en gisteren in Berchem mijn eerste demonstratieles. Volgende week staan twee avonden in de Brusselse rand gepland. De receptjes komen ook voor deze sessies uit “koken voor elke dag”. 

Toen ik kind was, werden aperitiefhapjes eigenlijk uitsluitend geserveerd voor een feestje, terwijl er nu niet langer een speciale gelegenheid voor nodig is. Je kan ook een volledige maaltijd laten bestaan uit aperitiefhapjes, maar dan spreken we eerder van tapa’s.

 

Als mensen binnenkomen is het fijn dat er al iets op tafel staat. Ik bied dan liever wat meer aan dan simpelweg chips of nootjes uit een zakje. Door iets dat je zelf gemaakt hebt, geef je de mensen een welkom gevoel en zo kan je het bovendien ook veel gezonder maken. Vandaar dat de eerste apero’s  die op het programma stonden norichips, groentechips en geroosterde noten waren.

Daarna maakten we maki-sushi, gevolgd door een glaasje zalmtartaar met kruidenroom, een lepelhapje guacamole met champignons en een wortel-knolseldersoepje dat we gepimpt hadden met in de oven gedroogde ham en gehakte nootjes.

Toen ik de deelneemsters vroeg wat hen het meest beviel, bleek de zalmtartaar en het soepje de meeste aanhangers te hebben. De volgende weken staan er nog een aantal avonden op het programma en ik ben benieuwd of de zalmtartaar en het soepje daar ook weer het beste zullen scoren..

Getagged , , , , , , ,

21 thoughts on “Apero’s – een nieuw thema bij FEMMA

  1. Mijn Femma-lidmaatschap werd geweigerd, ik weet niet waarom.

    Geliked door 1 persoon

  2. hphofman schreef:

    wat is het verschil tussen tapas en apero’s?

    Geliked door 1 persoon

  3. Wanda schreef:

    Klinkt als een ideale workshop voor mij. Jammer dat de afstand dan zo ver wi…

    Geliked door 1 persoon

  4. Maaike Gulden schreef:

    Dat klinkt ook wel heeeel erg lekker 😉

    Geliked door 1 persoon

  5. Nicole Orriëns schreef:

    Zelfgemaakte hapjes geven een inderdaad een warm gevoel van welkom. Iemand heeft duidelijk moeite voor je gedaan. Leuk dit!

    Like

  6. Globalizious schreef:

    Hmm dat klinkt niet verkeerd. Lekker en leuk!

    Geliked door 1 persoon

  7. Saskia schreef:

    Zo’n smakelijk aperitiefje zal inderdaad vaker succes hebben dan een kant en klaar, uit een zakje iets. En vaak ook zoveel lekkerder!

    Geliked door 1 persoon

  8. Skincarebynaomi schreef:

    Wat een leukr workshop. Echt gezellig maar ook lekker en nuttig

    Geliked door 1 persoon

  9. Herchapter schreef:

    Lijkt me een leuk workshop, ook weet ik niet wat het verschil is tussen tapas en apero’s xx

    Geliked door 1 persoon

  10. Heidi schreef:

    lijk me super leuk..

    Geliked door 1 persoon

  11. Skincarebynaomi schreef:

    Ziet er echt heel lekker uit!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: