Pasta wordt hier vaak gegeten en ik ben dan ook steeds op zoek naar nieuwe gerechtjes. Voor mij hoeft pasta zeker niet altijd met een tomatensaus. In het verleden deelde ik al een receptje met broccoli en deze keer spelen knolselder en ham de hoofdrol, pasta met een Belgische touch!
Voor onderstaand gerechtje zou ik geen spaghetti gebruiken, maar eerder penne, spirelli of een andere iets dikkere en korte pasta.

De ham was ik er vergeten bij te leggen.
pasta
knolselder
sjalot
melk
gekookte ham
peterselie
parmezaan
olijfolie
zwarte peper en zout
- Schil de knolselder, snijd in stukjes en kook gaar
- Snipper de sjalot fijn en stoof aan in olijfolie
- Snijd de ham in julienne, voeg bij de ui en neem van het vuur
- Kook de pasta beetgaar
- Als de knolselder goed gaar is, afgieten en bij de ui voegen
- Prak alles enigzins fijn en voeg wat melk toe tot je een saus bekomt
- Meng de pasta onder de seldersaus, kruid af met zwarte peper en voeg de peterselie toe
- Royaal bestrooien met kaas

Smakelijk!
Mmmm
LikeGeliked door 1 persoon
Ik doe mee!
LikeGeliked door 1 persoon
Hmm lekker! Lekker voor bij de barbecue.
LikeGeliked door 1 persoon
Zo had ik het nog niet bekeken, maar inderdaad al zou ik er dan wel de ham uit laten
LikeLike
Wij hrbben nog nooit gekookt met knolselderij. Klinkt wel als een lekker recept
LikeGeliked door 1 persoon
Misschien toch eens proberen. Ik vind knolselder lekker en kook er vrij veel mee.
LikeLike
Wat een leuk recept. Ziet er lekker uit en niet moeilijk
LikeGeliked door 1 persoon
Inderdaad! Lekker en simpel, daar hou ik wel van!
LikeLike
Oeh ziet er lekker uit! Ik zou het zelf dan eten zonder ham aangezien ik geen vlees eet…
LikeGeliked door 1 persoon
Dat zal ook leker zijn, ga het ook eens proberen
LikeLike
Wij zijn ook dol op pasta, maar dat weet je al 😀.
Merci voor weeral een lekker recept!
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan!
LikeGeliked door 1 persoon
Het ziet er goed uit zeg! handig recept 🙂 Kan je de ham ook voor iets anders inwisselen?
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb dat nog niet gedaan, maar moet ook lekker zijn met andere ham (serrano, prosciutto) of met spekjes of de ham gewoon weglaten voor een vegetarische versie
LikeLike
Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen
LikeGeliked door 1 persoon
Zeker doen!
LikeLike
Heerlijk, pastagerechten! Lust het ook graag🥰
LikeGeliked door 1 persoon
Ja en je kan er ook zo mee variëren
LikeLike
Het ziet er erg lekker uit, en ik vind het een bijzondere combinatie!
LikeLike
[…] maar niet iedere keer spaghetti bolognese. Ik deelde hier reeds een gerechtje met broccoli en eentje met knolselder. Gisteren maakte ik penne met aubergine naar een recept van mijn favoriete Italiaanse kok Antonio […]
LikeLike