Pasta met knolselder en ham

Pasta wordt hier vaak gegeten en ik ben dan ook steeds op zoek naar nieuwe gerechtjes. Voor mij hoeft pasta zeker niet altijd met een tomatensaus. In het verleden deelde ik al een receptje met broccoli en deze keer spelen knolselder en ham de hoofdrol, pasta met een Belgische touch!
Voor onderstaand gerechtje zou ik geen spaghetti gebruiken, maar eerder penne, spirelli of een andere iets dikkere en korte pasta.

De ham was ik er vergeten bij te leggen.

pasta
knolselder
sjalot
melk
gekookte ham
peterselie
parmezaan
olijfolie
zwarte peper en zout

  • Schil de knolselder, snijd in stukjes en kook gaar
  • Snipper de sjalot fijn en stoof aan in olijfolie
  • Snijd de ham in julienne, voeg bij de ui en neem van het vuur
  • Kook de pasta beetgaar
  • Als de knolselder goed gaar is, afgieten en bij de ui voegen
  • Prak alles enigzins fijn en voeg wat melk toe tot je een saus bekomt
  • Meng de pasta onder de seldersaus, kruid af met zwarte peper en voeg de peterselie toe
  • Royaal bestrooien met kaas

Smakelijk!

 

Getagged , , , ,

20 thoughts on “Pasta met knolselder en ham

  1. Koen schreef:

    Mmmm

    Geliked door 1 persoon

  2. Manon schreef:

    Hmm lekker! Lekker voor bij de barbecue.

    Geliked door 1 persoon

  3. Melissa schreef:

    Wij hrbben nog nooit gekookt met knolselderij. Klinkt wel als een lekker recept

    Geliked door 1 persoon

  4. Geke schreef:

    Wat een leuk recept. Ziet er lekker uit en niet moeilijk

    Geliked door 1 persoon

  5. Oeh ziet er lekker uit! Ik zou het zelf dan eten zonder ham aangezien ik geen vlees eet…

    Geliked door 1 persoon

  6. Mrs. Brubeck schreef:

    Wij zijn ook dol op pasta, maar dat weet je al 😀.
    Merci voor weeral een lekker recept!

    Geliked door 1 persoon

  7. DM on the road schreef:

    Het ziet er goed uit zeg! handig recept 🙂 Kan je de ham ook voor iets anders inwisselen?

    Geliked door 1 persoon

    • sandra schreef:

      Ik heb dat nog niet gedaan, maar moet ook lekker zijn met andere ham (serrano, prosciutto) of met spekjes of de ham gewoon weglaten voor een vegetarische versie

      Like

  8. Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen

    Geliked door 1 persoon

  9. Bella Beauty schreef:

    Heerlijk, pastagerechten! Lust het ook graag🥰

    Geliked door 1 persoon

  10. Nicole Orriëns schreef:

    Het ziet er erg lekker uit, en ik vind het een bijzondere combinatie!

    Like

  11. […] maar niet iedere keer spaghetti bolognese. Ik deelde hier reeds een gerechtje met broccoli en eentje met knolselder. Gisteren maakte ik penne met aubergine naar een recept van mijn favoriete Italiaanse kok Antonio […]

    Like

Plaats een reactie