NICE IN APRIL

IMG_20190501_080901_493

Ondertussen zijn we terug thuis van een weekje Nice. We gaan er al enkele jaren in de maand november naartoe, maar nu hadden we besloten om eens terug in de lente te gaan.

Onze gebruikelijke eerste aankoop op de luchthaven is een 7-dagen pas (15 euro) zodat we ons gans verblijf onbeperkt gebruik kunnen maken van bus en tram. De nieuwe tramlijn van de luchthaven tot Magnan (net waar wij moeten zijn 😊) was in gebruik en dat was met onze koffer nog veel handiger dan de bus!

Toen we aankwamen was het verschrikkelijk slecht weer, het regende niet, maar het goot werkelijk pijpestelen! We besloten een hapje te gaan eten in de winkelstraat. Daarna was de regen gelukkig gestopt en konden we nog wat shoppen. Onze jassen, sneakers en jeans waren ondanks onze paraplu doorweekt. We hoopten dat ze de volgende morgen droog zouden zijn, wat gelukkig zo was. De tweede dag was het nog wat bewolkt, maar vanaf dag drie hadden we prachtig weer.

Colline du Château

Er stond niets gepland, we zouden gewoon wat rondkuieren en genieten op onze favoriete plekjes: de bloemenmarkt, la Colline du Château en de Promenade des Paillons. Uiteindelijk hebben we wel een bezoek gebracht aan Parc Phoenix, de botanische tuin met zoo aan de luchthaven.

Parc Phoenix

Veel mensen denken dat het leven in Nice duur is. Uiteraard zijn er de toeristische zaken waar de verhouding prijs/kwaliteit niet altijd correct is,  maar wij ontdekten enkele charmante en soms meer verborgen adresjes (o.a. Ornato, Illia Pasta en Kooc Bao). ’s Middags namen we meestal de dagschotel (aan een erg aantrekkelijke prijs) met een glaasje wijn en een (gratis) karaf water.

Het was weer leven als God in Frankrijk…

Getagged , , ,

18 thoughts on “NICE IN APRIL

  1. Wij gaan eind augustus naar Marseille. Je april-reisje doet ons al verlangen.

    Geliked door 1 persoon

  2. blogbeautybybibi schreef:

    Wat een fijne plek! Ik hou van vakanties! Altijd jammer om weer naar Nederland te gaan!

    Geliked door 1 persoon

  3. orriens nicole schreef:

    Fijn dat het zo leuk was. Ik heb bij Nice ook meteen het idee dat het heel duur is, maar dat hoeft dus niet.

    Geliked door 1 persoon

  4. Lindsey Beljaars schreef:

    Ik vind Nice echt een fantastische stad!

    Like

  5. Denni schreef:

    we gaan begin augustus naar Zuid-Frankrijk! ik kan niet wachten yayy

    Geliked door 1 persoon

  6. Bella Beauty schreef:

    Nice is prachtig! 😍

    Geliked door 1 persoon

  7. Flavie schreef:

    Oh zalig!

    Geliked door 1 persoon

  8. Hoi Sandra, altijd lekker om even een paar dagen eruit te zijn. Nice ken ik niet, het heeft een wat dure bijsmaak, maar misschien is dat dus wel onzin, begrijp ik. Ik hoef niet zo mondain. Maar die rode flamingo’s zijn prachtig, die heb ik idd wel aan deze kust gezien in de Camargue. Ben je daar wel eens geweest? Is een prachtig natuurgebied. Dank voor je artikeltje, gr. Jeannet

    Geliked door 1 persoon

  9. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

    Balen van de regen de eerste paar dagen, gelukkig werd het daarna goed weer. Ik ben nog nooit in Nice geweest.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie