ILLIA PASTA – authentieke Italiaanse pastabar in Nice

Op Tripadvisor hadden we over Illia Pasta al heel wat goede recensies gelezen. Tijdens onze trip naar Nice trokken we op een middag naar de rue Droite in het oude centrum. Als je op zoek bent naar een mooi restaurant, stapt u Illia Pasta beter niet binnen, maar als je een lekkere authentieke Italiaanse pasta wil, is het de place to be! Het is een piepklein zaakje, waar binnen nauwelijks een man of acht kan zitten, maar buiten stonden er ook nog enkele tafeltjes.

 De vriendelijke man die de zaak alleen runt, vroeg of we de kaart in het Frans of in het Engels wensten. Ondertussen waren wij al omgedoopt tot Belgium en een koppeltje aan het tafeltje voor ons, was China!

De kaart is erg beperkt, er waren slechts een 6-tal pasta’s. Wij gingen voor pasta funghi en pasta ratatouille (beiden 10.90 euro). De man die zowel de rol van gastheer, kok als ober op zich nam, vroeg bij het opnemen van de bestelling of er kaas bij de pasta mocht. Wij keken verbaasd omwille van deze vraag en stemden toe. Je ziet de pasta bereiden in het kleine keukentje. Als er nog volk is, moet je wel eventjes wachten tot hij aan jouw gerecht begint. De verse pasta kwam op tafel in stenen potjes met heel veel parmezaan, heerlijk! Je kreeg enkel een vork om te eten 🙂  We voelden er ons thuis en proefden dan ook ongegeneerd uit elkaars potje. De man keek naar ons, lachte en zag dat het goed was…

De colablikjes zijn ook Italiaans! Aan de muur hangen enkele certificaten van Illia zijn opleidingen tot barrista, blijkbaar zijn tweede passie na de Italiaanse pasta! Een dessert hebben we niet meer gegeten omdat de portie vrij groot was, nochtans zag de panna cotta er superlekker uit. We kregen wel nog een glaasje limoncello!

Het is een piepklein no-nonsens pastabarretje in een leuk straatje in het oude Nice waar de vriendelijke man voor jou een authentieke pasta bereidt tegen een zeer schappelijke prijs!

Andere leuke eetplekken in Nice:
Sentimi
Asian Factory

Advertentie
Getagged , , , , , , , ,

19 thoughts on “ILLIA PASTA – authentieke Italiaanse pastabar in Nice

 1. wannderful schreef:

  Ziet er heerlijk uit!

  Geliked door 1 persoon

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Het ziet er in ieder geval ook heel aantrekkelijk uit. Ik zou daar zeker binnenlopen.

  Like

 3. Frederique schreef:

  Ik heb in de oude stad van Nice gewoond en ik kom er nog vaak en graag. Deze zaak ken ik niet maar ik werd nostalgisch van je blog haha.

  Geliked door 1 persoon

 4. selflovemilou schreef:

  Beste plekken zijn de plekken waarvan je niet verwacht dat ze goed zijn. Wij hebben ook wel is restaurantjes waar we twijfels over hebben en blijken de beste te zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Wanda schreef:

  Oh, dat zou ook echt een plekje zijn voor ons! Nice wil ik zeker nog een keertje naar toe, wel in die omgeving geweest maar helaas nog niet in de stad zelf.

  Geliked door 1 persoon

 6. blogbeautybybibi schreef:

  Ziet er goed uit! Hopelijk kom ik ook eens in Nice! ❤

  Geliked door 1 persoon

 7. memmieblogger schreef:

  Ziet er goed uit. Hou wel van de Italiaanse keuken

  Geliked door 1 persoon

 8. stefaanvivant schreef:

  Ik hou altijd van lekkere adres op vakantie

  Geliked door 1 persoon

 9. bookstamel schreef:

  Wat een leuke paste bar! Jullie bezoeken veel leuke culinare plekken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Dat ziet er leuk uit! Ik hou van pasta’s, grappig dat het zaakje zo klein is, juist gezellig’

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: