culinaire hotspot in Mechelen : DE VLEESHALLE

Ongeveer een jaar geleden sloot Mercado in Antwerpen zijn deuren, maar sinds 19 april zijn De Vleeshalle in Mechelen geopend! Deze overdekte smaakmarkt is gelegen in de Huidevettersstraat 7. Het monumentale pand uit 1881 was een ontwerp van architect V. Louckx en is sinds 1982 een beschermd monument. Voeger was de Stedelijke Vleeshal er gevestigd – die de vroegere van op de IJzerenleen verving – en boden slagers er hun vleeswaren aan.


Begin 2015 stelde Caroline Gennez voor om dit pand om te vormen tot een overdekte markt naar het voorbeeld van Londen, Barcelona, Lissabon, Madrid,… Het gebouw heeft al een rijke geschiedenis en Gennez vond het fijn moest het ook nog een mooie toekomst krijgen.

Zaakvoerders Kevin Goos en Veronique Smulders kondigden in de zomer van 2017 aan dat de opening gepland stond tegen begin 2018. Na een serieuze vertraging zijn De Vleeshalle ondertussen toch geopend. Deze monumentale smaakhal moet dé culinaire hotspot worden in hartje Mechelen. Je kan er alle dagen terecht vanaf 11 uur behalve op maandag.
In de markthal van 1200 m² vind je 13 smaakmakers op de benedenverdieping en 5 gangmakers op de 1e en 2e verdieping. Wat me onmiddellijk opviel bij het betreden van het pand, was het vele groen.

Op de benedenverdieping vind je nog steeds vlees, maar je kan er ook terecht voor een aantal andere basisaankopen zoals brood en groenten. Daarnaast kan je er natuurlijk ook iets eten of drinken. Er is heel veel keuze: Vietnamese streetfood (Bambu), Italiaanse streetsharing (Marcello),  Spaanse tapa’s (Tapas La Qia), Il Cardinale (burgers),…  Zoetigheden vind je bij Nice (ijs, wafels en pannenkoeken) of bij de Nectarist (honing). 

Op de bovenverdiepingen kan je bij de gangmakers terecht voor advies (voeding, make-up, interieur).

Zowel beneden als boven vind je verschillende gezellige zithoekjes met zeer comfortabele zeteltjes (in tegenstelling tot in Antwerpen waar het eerder ongemakkelijk zitten was). Betalen kan enkel met de kaart, cash wordt niet aanvaard. 

Toen ik in Mechelen was, ben ik even binnengesprongen om een kijkje te nemen en een lekkere cappucino te drinken bij Ross Coffee. Naast koffie vind je bij hen ook thee (van Pure Tea), choco, pralines en havermout. Binnenkort keer ik beslist nog eens terug om producten van enkele andere smaakmakers te proeven!

Advertentie
Getagged , , , ,

31 thoughts on “culinaire hotspot in Mechelen : DE VLEESHALLE

 1. Leuk, gezellig, maar ik zou het toch een andere naam hebben gegeven..

  Geliked door 1 persoon

 2. lodiblogt schreef:

  Dit is toch fantastisch zeg en zouden ze eigenlijk op veel meer plaatsen moeten hebben. Het lijkt me heerlijk om zo op een markt rond te kunnen lopen, fijn overdekt. Ach en de naam, het doet wel meteen denken aan wat er te koop is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik zou hier graag eens binnenlopen. ik houd van dit soort sfeervolle gebouwen en het aanbod lijkt me erg leuk.

  Like

 4. feliceveenman schreef:

  klinkt als een heerlijke plek,daar zou ik met plezier een uurtje of meer doorbrengen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Dit klinkt als een hotspot waar ik best wel even zou kunnen zitten werken met mijn laptop. Het ziet er industrieel, maar toch erg gezellig uit!

  Geliked door 1 persoon

 6. Manon schreef:

  De naam is toch wel wat minder aantrekkelijk. De foodies die je er kent eten kijken me geweldig en ik denk voor ieder wat wils! Was de prijs ook aangenaam?

  Geliked door 1 persoon

 7. diamondpages schreef:

  Lijkt me een gezellige plek!

  Geliked door 1 persoon

 8. bookstamel schreef:

  Ik vind de naam niet heel prettig maar de sfeer is helemaal top

  Geliked door 1 persoon

 9. Wanda schreef:

  Qua naam zou ik eerder een keur aan slagerijen verwachten, maar zo’n markthal is zeker iets waar ik naar binnen zou lopen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Melissa schreef:

  Sfeer ziet er heel goed uit. En tijd voor cappuccino is ook nooit slecht idee

  Geliked door 1 persoon

 11. Skincarebynaomi schreef:

  Wat ziet dit er leuk em gezellig uit zeg. Ga ik onthouden om een keer te bezoeken!

  Geliked door 1 persoon

 12. notanotherdivablog schreef:

  Ziet er leuk uit. Enkel de naamkeuze ligt me niet zo..

  Liefs, Eva
  http://www.notanotherdiva

  Geliked door 1 persoon

 13. Marieke schreef:

  Dat klinkt echt als een superleuke plek zeg!

  Geliked door 1 persoon

 14. Ziet er leuk uit! Helaas wel ver weg

  Geliked door 1 persoon

 15. wannderful schreef:

  Prachtig gebouw, zeg! Fijn dat het een tweede – hip – leven krijgt!

  Geliked door 1 persoon

 16. […] verwacht had. Waarschijnlijk had ik me niet goed geïnformeerd, maar ik dacht een soort Mercado of Vleeshalle aan te treffen waar het gezellig vertoeven was.  Ik hoopte er ook ’s middags te lunchen. Er […]

  Like

 17. […] de vierde plaats vind je “Culinaire hotspot in Mechelen: De vleeshalle”, eindelijk iets dat ik vorig jaar geschreven heb! Deze foodmarket is een erg leuke […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: