HALLES DU BOULINGRIN – overdekte markthal in Reims

Voor enkele dagen Reims ben ik altijd te vinden en ik vind het heerlijk om er nieuwe plekjes te ontdekken. Al heel lang wilde ik de overdekte markthal eens bezoeken, maar omdat de markt alleen plaatsheeft op maandag-, vrijdag- en zaterdagvoormiddag had ik de kans nog niet, tot een tijdje geleden.

dav

Via rue de Tambour en het stadhuis trokken we naar de markthal. Rue de Tambour is één van de oudste en op dit moment zeker het meest gefotografeerde straatje van de stad met de kleurrijke kasseitjes.

De oude markthal van Reims – gelegen op Place du Forum – werd verwoest tijdens de eerste wereldoorlog. Om deze te vervangen werd een wedstrijd uitgeschreven die gewonnen werd door een architect uit Reims, Emile Maigrot. De bouw startte in 1927 onder leiding van ingenieur Eugène Freyssinet. De nieuwe markthal – gelegen aan de rue de Mars – werd volledig opgetrokken in beton en met speciaal gewapend beton werd een parallelboog van slechts 7 cm gebouwd. Het gebouw is 109 meter lang en 19 meter hoog. Op 30 oktober 1929 vond de grote inhuldiging plaats.
Tussen 2010 en 2012 werden les Halles du Boulingrin na twaalf jaar leegstand gerenoveerd onder leiding van François Chatillon. Omdat het monument geklasseerd was, moest de restauratie dicht aanleunen bij de oorspronkelijke constructie. Op 21 september 2012 vond de eerste markt er terug plaats.

dav
Het is een erg impossant gebouw in een gezellige buurt vol restaurantjes en cafés. Op de markt is er een grote keuze aan producten. Voor mij viel het wat tegen omdat ik er iets anders van verwacht had. Waarschijnlijk had ik me niet goed geïnformeerd, maar ik dacht een soort Mercado of Vleeshalle aan te treffen waar het gezellig vertoeven was.  Ik hoopte er ook ’s middags te lunchen. Er stonden wel enkele tafeltjes, maar het was er niet gezellig en erg druk. Het is een heel grote markt met een enorme verscheidenheid aan producten, maar eerder om je aankopen te doen en thuis te koken, niet echt voor ons dus omdat wij op hotel verbleven 🙂

hdr

Advertentie
Getagged , , , ,

16 thoughts on “HALLES DU BOULINGRIN – overdekte markthal in Reims

 1. Viel het aanbod tegen, het imposante gebouw en de sfeer waren zeker de moeite waard…

  Geliked door 1 persoon

 2. kool-family schreef:

  Leuk, lijkt ontzettend op de Boqueria in Barcelona aan de Rambla op het eerste zicht.

  Geliked door 1 persoon

 3. thewildflowerhippie schreef:

  Ik ben er nog nooit geweest maar ziet er wel erg mooi en gezellig uit.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

  Geliked door 1 persoon

 4. feliceveenman schreef:

  ik bne dol op dit soort hallen, deze kende ik niet, wat een mooie!! Dank voor de tip

  Geliked door 1 persoon

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het er daar heel mooi uitzien. Leuk die fleurige vloer ook.

  Like

 6. Ziet er zo leuk uit! Ik ben ook een keer in zoiets geweest maar kan me niet meer herinneren waar dat was, parijs of boedapest volgens mij, altijd zo gezellig!

  Geliked door 1 persoon

 7. Janet schreef:

  Ik houd van dit soort markten, ik vind het altijd zo leuk om even overheen te struinen. Ik vind een markt altijd een ideale plek om sfeer te proeven.

  Like

 8. Dhini van Heeren schreef:

  Prachtig plek en mooie foto’s. Heerlijk genieten

  https://dhini.nl

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: