Burgers van De Burgerij

Af en toe een bezoekje aan een Quick-restaurant, daar hou ik wel van. Bij Ellis Burger aten we al enkele keren en De Burgerij stond reeds geruime tijd op ons to-do lijstje. Fastfood is het in De Burgerij niet, maar je kan het ook geen gastronomie noemen; we spreken eerder van fastronomie!

hdr

De Burgerij is het burgerrestaurant van gewezen sportjournalist Robin Janssens en voormalig voetballer Björn Meeuwsse. Ondertussen zijn er al vier vestigingen, twee in Antwerpen en twee in Nederland (Amsterdam en Rotterdam). Wij gingen naar het Eilandje en dat is werkelijk een prachtlocatie! We kregen een tafeltje aan het raam met schitterend uitzicht op het MAS. In de zomer moet het zalig zitten zijn op het terras. Het is een groot en mooi restaurant met vrij veel hout en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Je kan gewoon een burger bestellen of gaan voor een full option. Wij kozen voor deze laatste optie en kregen bij onze burger knapperige frietjes en een klein slaatje. Ik bestelde de samurai salmon (wilde zalmmoot, wakamé, geconfijte gember, geroosterde sesamzaadjes, wasabi mayonaise) en aan de overkant kwam de dolce vita op tafel (gemalen rundsvlees, Provolone, tomaat, rucola, pancetta, gegrilde groentjes, basilicum-mayonaise). Ze waren beiden lekker en de porties heel ruim (we kregen niet alles op 🙂 ) . Bij De Burgerij denkt men ook aan de vegetariërs en de kinderen. Indien je geen burger lust, kan je altijd een wrap of een salade eten.

IMG_20200119_201822
We besloten uiteindelijk toch nog een dessertje te nemen en kozen voor de applecrumble. Ik verwachtte een vuurvast potje met appel en crumble erop. Wat er op tafel kwam, noem ik eerder een appel(crumble)taart, maar ze was overheerlijk, echt een aanrader!

Natuurlijk is het in De Burgerij duurder dan in een fastfoodketen. De burgers zijn lekker (al kan een Giant ook heel goed smaken 😊 ) en de porties zijn heel ruim. Het is er gezellig zitten in een mooi kader met prachtig uitzicht. De bediening was vriendelijk en snel. Een mooi totaalconcept!

Getagged , , ,

5 thoughts on “Burgers van De Burgerij

  1. Mrs. Brubeck schreef:

    Waaaaaaaat? Kreeg jij die taart echt nog op? 😂😂😂😂

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is inderdaad het totaalconcept dat telt. Maar net als L. hierboven vind ik het straf dat je die taart op het eind nog binnen kreeg (of vroeg je een doggy bag?).

    Geliked door 1 persoon

  3. […] lunch bij De Burgerij op het Eilandje in Antwerpen, eerst een zalmburger en daarna nog een heerlijke […]

    Like

Plaats een reactie