Lunchen bij Hawaiian Poke Bowl

Als je gezond wil eten, kan je in plaats van een slaatje eens opteren voor een poke bowl. “Poke” is Hawaïaans en betekent eigenlijk (in plakjes) snijden. De Poke Bowl is hip en trendy en je hebt de kommetjes vast al voorbij zien komen op social media.
De traditionele poke bowl werd rond 1970 populair op Hawaï. Rond 2012 ontdekte men het in de Verenigde Staten en daarna veroverde het Europa. Het wordt uiteraard steeds geserveerd in een kommetje (bowl). Oorspronkelijk bestaat het uit rijst, groenten en rauwe vis (meestal tonijn), maar tegenwoordig vind je ook veggie versies en varianten met vlees.

dav

Hawaiian Poke Bowl heeft momenteel 6 vestigingen in ons land: in Antwerpen, (Nationalestraat en Meir), Wijnegem, Leuven, Hasselt en Mechelen. Tijdens een shoppingdagje met vriendin Diana, die houdt van gezond eten, gingen we langs in de Nationalestraat. Als je het pand betreedt, kom je in een andere wereld terecht, de Hawaïaanse jungle. Het geeft een exotisch vakantiegevoel en je ziet onmiddellijk dat je hier erg gezond en lekker kan eten.

Je kan enerzijds opteren voor een “house favorite” of je kan je bowl zelf samenstellen. Alles hangt duidelijk geafficheerd. Als je zelf wil samenstellen, kies je eerst de basis (witte/bruine rijst, quinoa, salade,…), daarna je proteïne, vervolgens de mix-ins (groentjes), dressing en toppings (chilivlokken, lenteuitjes, sesammix,…). We bestelden aan de toonbank en een supervriendelijk meisje bracht daarna onze bowl aan tafel. Wij besloten voor de “house favorites” te gaan. Je hebt telkens de keuze tussen een medium en een large. De medium was voor ons ruim voldoende. Ik opteerde voor de “Classic Tuna” (10.90 euro) met tonijn, avocado/guacamole, jalapenos, seaweed salad, komkommer (9.90 euro) met tofu, avocado/guacamole, komkommer, wortel, edamame, kerstomaatjes, seaweed salad, sesam dressing en sesam soy. We konden als basis kiezen tussen witte of bruine rijst en die was nog een beetje lauw. Ik kan je verzekeren, het smaakte heerlijk!

IMG_20200115_130559
Koffie hebben ze niet, maar een theetje achteraf kan wel.

Het is ons beiden heel erg bevallen. Een lekkere en gezonde bowl met verse ingrediënten in een leuk kader. Mij zien ze er in elk geval nog terug!

Advertentie
Getagged , , , ,

27 thoughts on “Lunchen bij Hawaiian Poke Bowl

 1. Zou zeker spek naar onze bek zijn. Eentje om te onthouden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Kathleen schreef:

  Dit proberen we zeker eens als we de volgende keer vanuit West-Vlaanderen onze zoon in Antwerpen gaan bezoeken.Bedankt voor de tip!

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk Hofman schreef:

  of die keten in Nederland ook zit weet ik zo gauw niet, maar ook hier schieten de restaurants die poke bowls serveren als paddenstoelen uit de grond;-). Ik vind het een mooie afwisseling naast de geijkte broodjes, vooral de veggie varianten qua broodjes zijn vaak nogal saai en voord e hand liggend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ziet er heel leuk uit! Hopelijk komt er ook gauw een vestiging in Nederland. Anders maar eens combineren met een bezoekje aan Hasselt 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. lodiblogt schreef:

  Ik eet gezond maar heb dus nog nooit een poke bowl geprobeerd, tijd om te doen, zeker als ik deze foto’s zie 🙂 we hebben plannen om naar Antwerpen te gaan, dus ik ga dit zeker onthouden.

  Geliked door 1 persoon

 6. racheltjuh schreef:

  hier hebben wij dat nog niet, wel pokebowls natuurlijk maar niet van dit bedrijf en een pokebowl gaat er altijd wel in maar dan wel zonder rijst

  Geliked door 1 persoon

 7. Wanda schreef:

  Oh, dit zou echt iets zijn wat ik zou willen proberen. Ik merk sowieso wel dat ik steeds meer neig naar dit soort gerechten in plaats van het standaard broodje als lunch.

  Geliked door 1 persoon

 8. feliceveenman schreef:

  ik heb nog nooit zo’n poke bowl geprobeerd, dat moest ik toch maar eens gaan doen

  Geliked door 1 persoon

 9. Kirsten Erin schreef:

  Ik hou van pokerbowls! Hopelijk komt deze keten ook richting Nederland. Leuk om ook over de geschiedenis ervan te lezen en wat ziet het er mooi uit van binnen.

  Like

 10. Falderie schreef:

  klinkt als een leuk adresje!

  Geliked door 1 persoon

 11. Shenur schreef:

  Voor als ik weer in Belgie ben ga ik er zeker heen. Goede tip voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 12. Amy - Sommarmorgon.com schreef:

  Zolang er niet teveel saus gebruikt wordt is een poke bowl inderdaad gezond, maar bovenal is het erg lekker. Wij maken het thuis ook wel eens helemaal zelf. Prima te doen en kan ook makkelijk voor 2 dagen of voor meerdere mensen zodat je niet zoveel voedsel over hebt. Maar deze zaak ziet er ook erg tof uit en zeker leuk om daar (voor mij als Nederlandse) tijdens een dagje uit in bijvoorbeeld Antwerpen eens langs te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 13. Oh heerlijk! Ik ben zo dol op eten!

  Like

 14. theartofquirkiness schreef:

  Dit moet ik echt eens proberen volgende keer dat ik in Hasselt ben 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: