De impact van het Coronavirus op mijn leven

corona

Het coronavirus… er is al zoveel over gepraat en geschreven.
In het begin vond ik de heisa een beetje overdreven, maar nu volgen ook wij trouw de aanbevelingen. Mag ik zeggen dat ik het momenteel nog niet zo erg vind dat we moeten thuisblijven? Ik heb hectische maanden achter de rug en kan de rust wel appreciëren.

Je moet in de rij staan om de supermarkt binnen te mogen en de rekken zijn vaak leeg (het lijkt wel oorlog of voedselschaarste 🙂 ), maar zoals je bij Valerie kon lezen, vind je vers fruit en groenten gelukkig nog in overvloed. Gezonde voeding wordt immers aanbevolen, net als regelmatig bewegen en genieten van de buitenlucht ter preventie van het virus!

Restaurant-, café-, bioscoop- en theaterbezoek zijn al even niet meer mogelijk. Ook onze tickets voor “Assisen III – De Wurgmoord” zijn verplaatst naar september.
Meer en meer sportmanifestaties en evenementen worden naar een andere datum verzet of afgelast. Ieder jaar gaan wij eind mei naar Roland Garros in Parijs. Hotel en treintickets zijn al aangekocht, maar het tennistoernooi  werd verplaatst naar september. Hopelijk kunnen we ons geld recupereren…

In onderwijsinstellingen wordt geen les gegeven, maar hoe ze ermee omgaan, hangt af van school tot school. Bij LBC Mortsel zijn er geen contactlessen, maar worden taken gegeven via afstandsonderwijs. Syntra Leuven bekijkt nog wat er gaat gebeuren (afstandsonderwijs of inhaallessen).  PCVO Scheldeland schortte de lessen eveneens op zonder verder commentaar (er werd geopperd over een terugbetaling).

Mijn mama, een 90-plusser, woont in een serviceflat en mag haar appartement niet meer verlaten en ook wij mogen niet meer op bezoek gaan. Zij is nog heel goed en ging bijna iedere dag bridgen. Gisteren opperde ze dat ze precies in een gevangenis zit. Voor die mensen is het nog veel moeilijker dan voor ons…

Tijdens deze pandemie vind ik het belangrijk om voorzichtig te zijn en geen onnodige risico’s te nemen. Het interessantste wat je nu kan doen, is contact met mensen vermijden en je immuniteit proberen te boosten.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

 

Getagged , ,

26 thoughts on “De impact van het Coronavirus op mijn leven

 1. Falderie schreef:

  En gelukkig hebben we Whatsapp om mee te videobellen naar elkaar!

  Liked by 1 persoon

 2. Flavie schreef:

  Alles wat we nu niet kunnen, komt wel terug… enkel geduld hebben 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Angstige en onzekere tijden. Laat die maar vlug voorbij zijn…

  Liked by 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik herken het proces dat je beschrijft, van ‘een beetje overdreven allemaal,’ naar trouw de adviezen opvolgen. Sinds de twee persconferenties ben ik best geschrokken van de ernst van de zaak.

  Omdat ik toch al vanuit huis werkte, verandert er voor mij verder niet zo heel veel.

  Like

 5. Eerlijk gezegd vond ik in het begin dat we wel wat doorsloegen, maar de afgelopen 2 weken vind ik het wel heftig. Het is serieus! En we moeten echt de richtlijnen volgen. Sociale onthouding! En niet hamsteren.

  Liked by 1 persoon

 6. Yvonne schreef:

  Ja veel mensen houden zich nog niet aan de regels. En komen gewoon naast je staan.

  Liked by 1 persoon

 7. Caroline schreef:

  Ja het zijn momenteel hele rare tijden waarin we leven. Het vergt veel aanpassing van ons allemaal. Blijf allemaal zoveel mogelijk thuis!

  Liked by 1 persoon

 8. Gekke tijden he! Ik hoop dat het allemaal werkt en we snel weer terug naar ons oude leven kunnen.

  Liked by 1 persoon

 9. Henk Hofman schreef:

  Meer dan dat kun je niet doen. Er het beste van maken en positieve dingen proberen te blijven zien.

  Liked by 1 persoon

 10. Alexandra schreef:

  Meer dan je aan de richtlijnen houden kun je nietdoen. Kwestie van geduld

  Liked by 1 persoon

 11. feliceveenman schreef:

  wij merken ook dat we van : ach het zal zo’n vaart niet lopen zijn omgeturnd naar zeer brave opvolgers van de richtlijnen

  Liked by 1 persoon

 12. Gelukkig kun je wel contact met iedereen houden dus FaceTime 🙂

  Liked by 1 persoon

 13. isabelleuselli schreef:

  Bij mij is het besef ook langzaam gegroeid, maar ondertussen hou ik me ook strikt aan alle regels. Jammer dat er nog mensen zijn die het nog steeds niet snappen. Die cafés bijvoorbeeld die toch openhouden…

  Liked by 1 persoon

 14. […] het coronavirus ons leven bepaalt, is het belangrijk de gegeven adviezen strikt op te volgen en je immuniteit […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: