Lunchen in Brasserie La Rotonde – Hotel Le Negresco in Nice

negresco3Nice en Hotel Le Negresco, de stad en het iconische hotel van wijlen Jeanne Augier… ze worden vaak in één adem genoemd. Na een renovatie van zes maanden werd  Brasserie La Rotonde in het najaar opnieuw geopend en in november gingen we er lunchen.

Op de Promenade des Anglais, zie je Le Negresco al van ver. Voor het hotel staat Miles Davis – gemaakt door Niki de Saint Phalle – sinds 1999 op zijn klarinet te spelen. Kunst speelt hier een heel belangrijke rol.

negresco

La Rotonde is helemaal gerenoveerd in prachtige wit- en goudtinten, chique en met een eigentijdse uitstraling. Dit is echt een stijl die je aan de Côte d’Azur verwacht. Het restaurant is nog steeds opgebouwd zoals een draaimolen, met in het midden een wit paard.
Aan het hoofd van zowel Brasserie La Rotonde als het duurdere Restaurant Le Chantecler staat tweesterrenchef Virginie Basselot. Onze verwachtingen lagen dus hoog…

negresco4

Ik twijfelde tussen een steak tartare of de dagschotel, osso bucco. Zoals heel wat andere gasten opteerde ik voor de kalfsschenkel (19.50 euro). We bestelden ook ieder een glaasje rosé (15 euro 🙂 ) dat samen met een amuse werd gebracht. Toen het gerecht op tafel kwam, was ik een beetje teleurgesteld. Ik vond het nogal magertjes gepresenteerd. Het smaakte wel goed, doch ik had al betere osso bucco gegeten. De steak tartare werd naast ons aan tafel bereid (een nieuwe trend die je echter nog niet zo vaak ziet) en ook de vis werd een beetje verder aan tafel gefileerd. Nadien namen we nog een koffie (5 euro), waar we een chocolaatje bij kregen.

negresco1

Ondanks dat het eten ons enigszins teleurstelde, vond ik het toch de moeite om er te lunchen. ’s Nachts heb ik echter bijna niet geslapen omdat mijn maag in de knoop lag en ook mijn dochter voelde zich niet gezond. Dit kan volgens mij geen toeval zijn en had ik echt niet verwacht na een lunch in Hotel Le Negresco.

 

 

 

Advertentie
Getagged , , , ,

22 thoughts on “Lunchen in Brasserie La Rotonde – Hotel Le Negresco in Nice

 1. Lijkt me nogal prijzig voor wat je krijgt. Ook voor dat wijntje… je betaalt voor een glaasje de prijs van een ganse fles!

  Geliked door 1 persoon

 2. Falderie schreef:

  Jammer van het eten maar het was wel een ervaring!

  Geliked door 1 persoon

 3. Globalizious schreef:

  Oehf wat n prijs voor n glaasje rose. En dan helemaal gezien t feit dat t met t eten niet helemaal fantastisch ging. Jammer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een dure rosé. Maar je mag jezelf best verwennen, dus groot gelijk heb je. Mooie kunst heeft Nice.

  Geliked door 1 persoon

 5. Caroline schreef:

  Please take me there, ik kan wel weer wat Mediterraanse luxe vibes gebruiken in deze saaie lockdown tijden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tessa schreef:

  Wat een prachtig gebouw, jammer dat het eten tegen viel

  Geliked door 1 persoon

 7. […] Omdat we nog steeds in lockdown zijn en dus geen nieuwe dingen kunnen ontdekken, heb ik twee blogposts geschreven over onze laatste trip naar Nice die we in het najaar maakten: ons bezoek aan villa Kérylos en aan de brasserie van Hotel Le Negresco. […]

  Like

 8. Cynthia schreef:

  Mooi gebouw hoor. Maar de prijs is wel pittig. Hopelijk kwam het feit dat jullie je beiden daarna niet goed voelden niet door het voedsel…

  Geliked door 1 persoon

 9. stefaanvivant schreef:

  soms moet je voor een ervaring een duurdere prijs betalen. De kwaliteit mag natuurlijk niet inboeten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Janet schreef:

  Wat jammer dat het eten teleurstelde, soms valt het gewoon tegen inderdaad. Het ziet er op de foto wel lekker uit, mooie plek ook.

  Geliked door 1 persoon

 11. Heidi schreef:

  Wat prachtig foto’s weer.
  En vooral dat heerlijke eten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: