Nieuwe routine: solotandenborstel én extra tandpasta!

mdeTwee van mijn tanden staan een beetje naar achter en dus niet echt mooi in het rijtje. Het gevolg daarvan is dat, ondanks het feit dat ik goed poets en floss, ze na verloop van tijd wat meer aanslag vertonen en verkleuren. Omdat ze een beetje naar achteren staan, valt er ook minder licht op en lijken ze dus sneller vuil en donker. Ieder jaar na mijn jaarlijkse reinigings- en controlebeurt bij de tandarts zijn die tanden terug mooi wit, maar na enkele weken lijken ze opnieuw al een beetje verkleurd.

dav

Tijdens mijn jaarlijkse onderhoudsbeurt raadde mijn tandarts me een solotandenborstel aan. Met mijn elektrische kan ik immers minder goed bij die twee tanden, terwijl ik er met de solotandenborstel – eentje met een extra kleine borstelkop – perfect bij kan. Tegenwoordig poets ik mijn tanden dus eerst elektrisch en daarna neem ik de twee achterblijvertjes onder handen. Ook gebruik ik éénmaal per week, na mijn gewone poetsbeurt, “elmex intensive cleaning” om mijn tanden langer wit te houden.

Deze kleine inspanning is ondertussen een routine geworden en duurt eigenlijk helemaal niet veel langer. We zijn nu ongeveer zes maanden verder en mijn twee tandjes zijn nog steeds mooi wit!

Getagged , , ,

14 thoughts on “Nieuwe routine: solotandenborstel én extra tandpasta!

 1. Mooi dat zoiets bestaat!

  Geliked door 1 persoon

 2. loesjezaakjes schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord! Chance dat zoiets bestaat nu.

  Geliked door 1 persoon

 3. Judith schreef:

  Wat goed dit! Mijn dochter was op haar voortanden gevallen waardoor 1 altijd net wat donker leek, dus je verhaal is erg herkenbaar

  Geliked door 1 persoon

 4. Nog nooit van zo’n tandenborstel gehoord. Wat handig!

  Geliked door 1 persoon

 5. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  Wat fijn dat dit werkt voor jou! Ik heb zo’n solo tandenborstel op de achterkant van mijn gewone tandenborstel zitten, maar gebruik het nooit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Xiana schreef:

  Mijn gebit is ook niet perfect recht dus herken het probleem. Had nog nooit over zo’n tandenborstel gehoord dus lijk me zeker wel handig!

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh dit is handig! Kende dit nog niet eens

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: