Aardbeien en tomaten rechtstreeks van de teler

Op Facebook had ik het al vaak voorbij zien komen: mensen die hun aardbeien rechtstreeks bij de teler gingen halen. Ik weet dat het hier niet echt de aardbeienstreek is, maar in Duffel bevindt zich het Bezenhof en daar zou een automaat staan met heerlijke aardbeien. Vermits Duffel toch een buurgemeente is, reed ik vrijdagochtend richting “Bezenhof”.

hdr

Na het straatje “private weg” te zijn ingereden, kwam ik bij het houten huisje. Het verbaasde me hoe mooi het was ingericht. Zoals tegenwoordig in alle winkels, stond ook hier op de tafel een fles handgel. Er stonden drie automaten en je kon opteren voor grote (3.5€) of kleine aardbeien (3€) of twee bakjes tegelijk. Betalen kon met muntstukken, briefjes of bankkaart (had ik thuis toch niet al mijn muntstukken moeten bijeen zoeken 😊 )

dav

Nu ik toch in Duffel was, besloot ik door te rijden naar de automaat van Het Huis van de Tomaat, Hier ben ik in het verleden al enkele keren geweest.

hdr

Je kan er allerlei soorten tomaten kopen. De tros- en pruimtomaten die ik er kocht kostten 0.90€ en de gekleurde snoeptomaatjes 1.20€ voor 500 gr. De tomaten die per kilo of minder verpakt zijn, zitten in kartonnen of plastic bakjes. Er waren ook plastic zakken met 5 kilo. De plastic bakjes zijn herbruikbaar en als ze leeg zijn, kan je ze terug deponeren in de houten kist naast de automaat. Voor gezonde geschenkmanden vol tomaten staat er een telefoonnummer vermeld. Wat een leuk ideetje!

IMG_20200627_203316

De aardbeien waren lekker, maar in het weekend zijn we bij een Nederlandse vriendin geweest en de aardbeien die we daar proefden waren nog veel zoeter.  De snoeptomaatjes waren heel lekker, van de andere tomaten kon ik niet zeggen dat ze beter smaakten dan die uit de supermarkt, maar ze waren wel veel voordeliger.

Ik vind het fijn dat je op deze manier de locale handelaars kan steunen en superverse producten kan kopen. Langs de andere kant doet het me plezier te weten dat de producten die je in de supermarkt koopt toch ook nog heel vers zijn!

20 thoughts on “Aardbeien en tomaten rechtstreeks van de teler

 1. Oh wat leuk die automaten! Aardbeien zijn heerlijk. Ik ga vaak naar Meinardi voor een bakje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mamagisch schreef:

  Ik ben het hier in de buurt nog niet tegengekomen maar ik hou hier dus wel van. Ik ga wel graag naar de plaatselijke groenteschuur, waar ze regelmatig ook producten uit de regio verkopen. Dat geeft in ieder geval nog een beetje het idee dat je de lokalen steunt 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. miiwebeauty schreef:

  Wat leuk die automaten inderdaad. Je ziet ze steeds meer in opmars komen en ik vind het ook leuk om op die manier te ondersteunen. Toch maar weer eens wat opzoeken in de buurt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Reismuts schreef:

  Wat lekker hè, zo vers van het land en uit de automaat. Ik vind het zo’n leuk idee ook.
  Hoewel de kraampjes langs de weg ook wel iets nostalgisch hadden.

  Geliked door 1 persoon

 5. pscheryl schreef:

  Ik vind dit ook zooo leuk! Zelf alleen nog niet in de buurt van ons gespot. Je kunt bij Kalter in Ijsselmuiden ook zelf je aardbeien plukken. Ook een aanrader

  Geliked door 1 persoon

 6. Zulke automaten vind ik ook echt superleuk. Pas ook aardbeien én perensap gekocht uit zo’n automaat.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik vind het leuk dat je de plastieke bakjes kan teruggeven zodat ze hergebruikt kunnen worden!

  Geliked door 1 persoon

 8. Flavie schreef:

  Wij hebben hier in de buurt ook een aardbeiteeler… jammie, zo lekkere aardbeien!

  Geliked door 1 persoon

 9. Dhini van Heeren schreef:

  AAah superleuk! Ik wil ook fruit en groenten rechtstreeks van de teler kopen en als mag wil ik ook zelf plukken. Het lijkt mij leuk ervaring

  Geliked door 1 persoon

 10. Heidi schreef:

  • Is altijd fijn dat je het van de boer zelf kan koppen.
  • Hier kopen we ook meestal bij de boer zelf, vind ik zelf beter dan de die in de winkel soms.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: