Review: Valquer shampoo bar – normaal haar

mde

Valquer is een Spaans bedrijf uit Toledo dat opgericht is in 1975. Ze maken producten voor huid en haar. Het bedrijf test niet op dieren en is aangesloten bij de Zero Waste Movement.
Valquer heeft acht verschillende shampoo bars. Zoals reeds in een vorige blog vermeld, heeft een shampoo bar vele voordelen ten opzichte van een klassieke vloeibare shampoo: milieuvriendelijker, gezonder, zuiniger en ideaal voor op reis.

Al de shampoo bars van Valquer zijn verpakt in een kartonnen doosje en dus 100% recycleerbaar. Ze bevatten geen sulfaten, zeep of siliconen en zijn vegan.
Ik testte de bar voor normaal haar. Deze bevat o.a. druivenpitolie die het haar voedt, beschermt en herstelt en aloë vera dat verzachtende en vochtinbrengende eigenschappen bezit. De bar weegt 50 gram en kost 9.95 euro.

Ik was van tevoren vrij sceptisch: Is het wel handig? Glijdt de shampoo bar niet uit mijn handen? Kan ik er makkelijk schuim mee creëren? Droogt hij mijn haar niet uit?

Op de eerste vragen kan ik snel en positief antwoorden. Het was makkelijk, de bar gleed nooit uit mijn handen, ze schuimt gemakkelijk en droogt na gebruik ook mooi op. De geur is bovendien erg aangenaam.

dav
De vraag of het goed is voor mijn haar, vind ik wat moeilijker. Mijn haar zag er aanvankelijk minder goed uit dan met mijn gebruikelijke shampoo. Ik had gelezen dat je na de shampoo bar geen conditioner zou moeten gebruiken en deed dit dus een tijdje niet. Mijn haar was in die periode moeilijk doorkambaar, zag er droog uit en voelde ook zo aan. Kwam het door de warmte of moest mijn haar wennen aan deze natuurlijkere shampoo? Na enkele weken ben ik mijn gebruikelijke conditioner en masker opnieuw gaan gebruiken en toen ging het beter. Momenteel gebruik ik de shampoo bar nog steeds en mijn haar ziet er nu niet slechter of beter uit dan vroeger met mijn gewone shampoo.

Eigenlijk kan ik er dus niet echt iets negatief over zeggen. Toch verkies ik mijn gebruikelijke vloeibare shampoo boven de shampoo bar. Ik ben misschien wel een gewoontediertje… Af en toe zal ik wel van een product afstappen en overschakelen naar een ander, maar dan moet het echt een beter resultaat geven en dat kon ik van dit product niet zeggen. Ik ga deze shampoo bar wel verder gebruiken, maar ben niet van plan om deze daarna zelf aan te kopen.

Gebruiken jullie gewone shampoo of een bar?

Advertentie
Getagged , ,

16 thoughts on “Review: Valquer shampoo bar – normaal haar

 1. Samaja schreef:

  Ik gebruik gewone shampoo en heb nog geen reviews gelezen die me het gevoel gaven dat ik absoluut moest overschakelen.

  Like

 2. susanwijdemans schreef:

  Heb weleens van die bars geprobeerd, maar blijf toch bij gewone shampoo hehe.

  Geliked door 1 persoon

 3. Amy de Keijzer - Büttner schreef:

  Ik gebruik al een tijdje shampoo bars en wil zelf niks anders meer! Zijn zo fijn in gebruik, mijn haar heeft meer volume sinds ik ze gebruik.

  Geliked door 1 persoon

 4. lindaschrijfthetop schreef:

  Ik heb nog nooit een bar geprobeerd, maar fijn dat je er blij mee bent.

  Geliked door 1 persoon

 5. Simone schreef:

  Ik gebruik speciale shampoo van de kapper voor mijn extensions. Denk niet dat ze die in bars hebben.
  Wel super goed dat er al zoveel bedrijven en merken zo milieubewust bezig zijn!

  Geliked door 1 persoon

 6. Girls-Things schreef:

  Ik heb ook een tijdje een shampoo bar gebruikt, maar vind een vloeibare shampoo toch fijner. Mijn haar wordt daar toch mooier van.

  Geliked door 1 persoon

 7. Armande schreef:

  Ik heb het nog nooit geprobeerd! Het lijkt me inderdaad een gedoe om het goed in te masseren. Bovendien ben ik ook een gewoontedier met die dingen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Tania schreef:

  Heb enkele bars liggen en zou ze echt eens moeten gebruiken om het verschil te zien

  Geliked door 1 persoon

 9. […] Shampoobars kunnen mij niet echt overtuigen, al moet ik zeggen dat die van het Spaanse merk Valquer niet slecht was. Toch heb ik mijn gebruikelijke shampoo er niet voor ingeruild. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: