Uncle Ben’s wordt Ben’s Original

Via de Insiders mocht ik Uncle Ben’s Express rijst testen en in een volgend blogje vertel ik jullie daar meer over. Vandaag wil ik het hebben over het grote nieuws dat Uncle Ben’s vorige week woensdag de wereld instuurde.

In de loop van 2021 zal je geen producten van Uncle Ben’s meer in de supermarkt vinden. Maar geen paniek, Mars Food – de holding waartoe Uncle Ben’s behoort – verandert de bekende naam in Ben’s Original en je zal de vertrouwde producten dus nog wel vinden onder deze nieuwe naam!

Het merk Uncle Ben’s bestaat sinds 1943 en het logo met de zwarte man kwam er in 1946 bij. De naamswijziging gebeurt omdat zowel de naam als het gezicht van Uncle Ben’s geassocieerd worden met raciale ongelijkheid. ‘Uncle’ was een gebruikelijke bijnaam voor oudere mannelijke slaven of bedienden in het zuiden van de Verenigde Staten. In deze tijd nemen veel mensen hier aanstoot aan. Daarom wil men een meer evenwichtige visuele identiteit te creëren en “kansen creëren die iedereen een plaats biedt aan tafel”. Iedereen moet toegang krijgen tot voedzame maaltijden en educatieve kansen om zo ook in de professionele wereld gelijke mogelijkheden te scheppen. Dit willen ze verwezenlijken door middel van gemeenschapsprogramma’s, waarmee bepaalde groepen kunnen ondersteund worden. De eerste groep zijn aspirant zwarte chef-koks in de Verenigde Staten en daarna zal dit initiatief uitgebreid worden naar andere achtergestelde gemeenschappen over de ganse wereld. Mars Food wil zijn steentje bijdragen in het streven naar raciale gelijkheid, diversiteit en insluiting.

Binnenkort kunnen we dus Ben’s Original kopen, lekkere rijst en sauzen onder een naam waar niemand aanstoot aan neemt en waar iedereen gelukkig mee kan zijn!

Getagged , ,

18 thoughts on “Uncle Ben’s wordt Ben’s Original

 1. Celeste schreef:

  Ik haal meestal huismerk rijst en pasta

  Geliked door 1 persoon

 2. pscheryl schreef:

  Aah de oude vertrouwde Uncle Ben straks een andere naam. Goed te weten!

  Geliked door 1 persoon

 3. mmaurik81 schreef:

  De wereld is echt compleet gek geworden. Zwarte piet, de Efteling nu een zakje rijst…
  Uncle Bens begon al voor de oorlog, vanaf die tijd heeft nooit iemand moeilijk gedaan over die zwarte man en nu ineens moet het anders?? Het zal aan mij liggen, maar ik doe niet mee aan deze poppenkast.

  Geliked door 1 persoon

 4. Yaika Tak schreef:

  Ah, wat een mooie gedachte en wat goed dat ze actie hebben ondernomen. Ik ben zelf ook een groot voorstander van diversiteit en ik schrijf hier ook veel artikelen over. Heel fijn om te lezen dat de wereld eindelijk stappen zet op dit gebied en dat er daadwerkelijk dingen veranderen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heidi schreef:

  • Vind altijd heerlijke rijst van deze merk.

  Geliked door 1 persoon

 6. feliceveenman schreef:

  nou goed dat ze nadenken over het effect van hun merk naam

  Geliked door 1 persoon

 7. Saskia schreef:

  Vind het eigenlijk een beetje ver gaan allemaal met die gelijkheid… Maar goed, ieder zijn/haar keuze.
  Hopelijk smaken de recepten/maaltijden die je gaat proberen/maken goed 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Caroline schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe logo. Fijn dat er aandacht is voor de negatieve associaties en dat we anno 2020, of eigenlijk 2021 met de tijd mee kunnen en door voortschrijdend inzicht afscheid kunnen nemen van oude tradities waarin discriminatie nog heel gewoon werd gevonden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Charlotte schreef:

  Oeh nog niet eerder van gehoord maar dat klinkt goed!!

  Geliked door 1 persoon

 10. […] de insiders mocht ik Uncle Ben’s Express rijst testen en in een vorig blogje vertelde ik jullie al dat de merknaam binnenkort zal veranderen.Toen ik mijn pakketje ging afhalen […]

  Like

 11. lindaschrijfthetop schreef:

  Ik koop het nooit maar het lijkt me ideaal en lekker makkelijk

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: