The Masked Singer: wat een kijkcijferkanon!

Dit was zo een programma waarvan ik dacht: niets voor mij, veel te zot en te kinderachtig…
Toch wilde ik zeker de eerste aflevering zien omdat het een wereldwijde televisiehype is: een waanzinnige show waarin bekende mensen liedjes zingen in excentrieke outfits en met een masker.
In de Verenigde Staten had Sarah Palin in een berenpak deelgenomen en ik vroeg me af wie hier bij ons zijn kans zou wagen…

Op VTM presenteerde Niels Destadsbader het programma dat gebaseerd is op een Zuid-Koreaanse format. Tien bekende personen moesten ontmaskerd worden aan de hand van hun stem en enkele tips. De vaste juryleden waren Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen. Iedere week werden ze bijgestaan door een vierde wisselend jurylid.

Uiteindelijk vond ik het heerlijk om mee te raden wie er achter de maskers zat. Karen Damen herkende onmiddellijk Kathleen Aerts als de “Zeemeermin” en Laura Tessoro was ervan overtuigd dat Giovanni Kemper de “Duiker” was. Een aantal waren vrij makkelijk te vinden. Zo had ik Bart Tommelein, Kathleen Aerts en Sam Bettens ook heel snel ontdekt. Daarnaast herkende ik ook Kevin Janssens en Sandra Kim.

Sandra Kim won als “Koningin” de wedstrijd en iedereen is het erover eens dat zij een fantastische zangeres is. Vierendertig jaar na haar winst op het Eurovisiesongfestival opnieuw een prachtige overwinning!

De finale was het best bekeken televisieprogramma van de laatste 20 in Vlaanderen: meer dan 2 miljoen kijkers! Vanavond wordt er ons ook nog een kijkje achter de schermen gegund.
Ondertussen is het officieel bevestigd dat er in het najaar van 2021 een tweede seizoen komt!

Hebben jullie ook gekeken?

Advertentie
Getagged , ,

13 thoughts on “The Masked Singer: wat een kijkcijferkanon!

 1. Samaja schreef:

  De wolf had ik helemaal niet door. En dat je Bart Tommelein had herkend in de eerste aflevering is ook straf!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik heb alleen gekeken omdat ik benieuwd was 🤣. Ik kan die Karen haar kinderachtig gedoe echt niet uitstaan, sorry.
  Vind het ook een beetje dom om Kathleen mee te laten doen terwijl Karen in de jury zit (alhoewel haar Kempische accent haar uiteraard onmiddellijk verraadde); hetzelfde voor die Gio, waarom dan Laura in de jury?
  Sandra Kim lag er vingerdik bovenop, van wolf stond ik versteld.
  Kortom… luchtig vermaak!

  Like

 3. Koen schreef:

  Ik zag ooit zappend een fragment van de Amerikaanse versie langskomen op een op ander zender. Ik lees dat het een hit is in Vlaanderen en Nederland. Of ik het ga opzoeken bij UITZENDING GEMIST? Ik denk het niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kijkcijferkanon, maar aan mij niet besteed. Ik weet niet waar men die twee miljoen kijkers haalt, want de meeste mensen die ik ken vonden dit programma maar niks.

  Geliked door 1 persoon

  • sandra schreef:

   Ik vond het in ieder geval heel leuke avonden al snap ik wel dat het niet iedereen kan bekoren! Maar misschien dat sommigen het ook niet toegeven dat ze ernaar kijken (zoals met sommige soaps…)

   Geliked door 1 persoon

 5. Hilde schreef:

  Oh jawel, het was m’n guilty pleasure op vrijdagavond. Ik mis het al een beetje. Wolf was m’n favoriet, maar die had ik zeker niet zien komen. Monster, dat heb ik ook meteen goed geraden, net zoals Aap en Koningin. Bij Suikerspin had ik eerder gedacht aan Yanthe Tavernier. Duiker, daar was ik ook vrij zeker van, net zoals van Otter. Maar Duiveltje, neen die dan weer niet. Goed gemaakt programma! Gewoon heel luchtig en ontspannend, erg welkom in deze tijden.

  Geliked door 1 persoon

 6. • Twas echt super programa, kijk al uit naar het 2de seizoen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: