wasparfum voor mijn wasjes

Op internet blijkt “wasparfum” dé hit van het moment te zijn! Ik kende het niet, maar was wel benieuwd. Het zou een heerlijke langdurige geurbeleving opleveren en met de lente in zicht, leek dit me wel wat!

Via Wasparfum Beesd uit Nederland kwam ik in contact met de wasparfums van Horomia. Origineel komt wasparfum uit Italië, maar ondertussen is het ook in onze contreien aan een opmars bezig. Horomia is afkomstig uit Grassobbio, de buurt van Milaan.

Wasparfum is gemaakt op basis van etherische olie en kan je zowel in de wasmachine als bij de handwas gebruiken (maar dat laatste is niet echt aan mij besteed 😊). Wasverzachter hoeft niet meer, je giet wasparfum gewoon in het bakje van de wasverzachter.

Mijn proefpakket bestond uit elf flesjes van 10 ml, de perfecte manier om de verschillende geuren van Horomia uit te proberen. De flesjes met kindvriendelijke sluiting waren verpakt in een mooi roze tule zakje dat zelf in een klein kartonnen doosje zat en met de brievenpost werd geleverd. De kleine flesjes hadden een etiket waarop enkel “wasparfum” stond vermeld en de Italiaanse naam. Dit vond ik het enige minpuntje. Om een idee te krijgen van de verschillende geuren, kan je op de website de ingrediënten bekijken. 

Het advies was om een half flesje per wastrommel te gebruiken, maar dat leek me wat veel en daarom begon ik met de helft. Je kan de geurintensiteit zelf bepalen door meer of minder te gebruiken. Ik heb graag dat mijn was langdurig maar subtiel geurt. Zelfs met een half flesje vond ik de geur nog te overheersend en ik ga dan ook verder experimenteren qua dosering.

Wasparfums zouden – in tegenstelling tot wasverzachters – geen vettig laagje op de kleding achterlaten en de helderheid van de kleding niet beïnvloeden. Daarnaast bevatten ze geen parabenen en zijn ze niet getest op dieren.
Ondertussen heb ik al enkele wasjes gedaan en ik vind het moeilijk te zeggen welke geur mijn favoriet is. Er zijn er heel wat bij die me goed bevallen. Ik ben niet zo voor zwaardere geuren en vond Fresh Cotton alvast een voltreffer, maar ik heb er nog verschillende te ontdekken!

Hadden jullie al gehoord van wasparfum?

Advertentie
Getagged , , ,

26 thoughts on “wasparfum voor mijn wasjes

 1. Koen schreef:

  Nooit van gehoord. Voorlopig blijf ik wasverzachter gebruiken en droogt de was ALTIJD buiten aan de waslijn. Frisse geur gegarandeerd. Dankzij het mooie weer uiteraard.

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Nog nooit van gehoord eigenlijk. Maar wel interessant.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb ook een wasparfum proefpakker gekregen om erover te schrijven. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Maar het ruikt heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Krystle/Batboy schreef:

  Nee, nog niet eerlijk gezegd, maar lijkt me echt wel lekker! Ik gebruikte eerder altijd wasverzachter, maar dat doe ik niet meer, niet echt goed voor de wasmachine. Dit lijkt me een goede oplossing om je kleding lekker te laten ruiken

  Geliked door 1 persoon

 5. lodi schreef:

  Een half false lijkt mij ook erg veel, dan gaan de flesjes ook wel erg hard. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar lees er de laatste tijdmeer over bij bloggers. Ik gebruik ook geen wasverzachter.

  Geliked door 1 persoon

 6. feliceveenman schreef:

  ik gebruik niet zoveel wasverzachter, ik vind die synthetische geuren niet zo lekker. Als he teven kan droog ik de was buiten in het zonnetje

  Geliked door 1 persoon

 7. Rachel schreef:

  ik ken het en heb het ook gebruikt en het is lekker maar ik blijf toch liever bij mijn wasverzachter

  Geliked door 1 persoon

 8. www.jouvence.nl schreef:

  Wil dit zelf ook graag eens proberen. Een half flesje lijkt me inderdaad wat teveel van het goede.

  Geliked door 1 persoon

 9. • Wat super fijn is deze.
  Wist zelf niet dat zo iets bestond.

  Geliked door 1 persoon

 10. bookstamel schreef:

  Ik heb er wel van gehoord en ook veel goede reacties over gelezen. Echter ben ik voor veel dingen met parfum allergisch dus ik ga deze maar niet gebruiken

  Geliked door 1 persoon

 11. Rory Blokzijl schreef:

  Ik zie dit steeds vaker voorbij komen. Aan de ene kant lijkt het mij heerlijk (zeker bij zwarte was – die blijft bij mij toch altijd wat muffig ruiken en helemaal bij sportkleding). Aan de andere kant heeft het iets onnatuurlijks en ben ik – net als Melanie – een tikje bang voor allergische reacties. Aan de andere kant zou ik het best weleens willen uitproberen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Frederique Srsck schreef:

  Nee niet van gehoord maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het niet zo snel zou gebruiken omdat ik heel gevoelig ben voor geuren. Ik kan vaak niet goed tegen de geur van wasmiddel of schoonmaakmiddelen of sommige luchtjes. Ik kies dus meestal juist voor zo neutraal mogelijk.

  Geliked door 1 persoon

 13. Falderie schreef:

  had ik nog nooit van gehoord! 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: