Het Gebaar – Roger Van Damme goes Classic

Nu restaurants nog steeds verplicht gesloten zijn, kunnen we niet anders dan ons af en toe wenden tot take-out. Onze ontdekking in deze coronatijd is ongetwijfeld “Het Gebaar” in Antwerpen, waar je op vrijdag- en zaterdagnamiddag terecht kan. Het thema is al geruime tijd “Roger Van Damme goes Thailand”. Ondanks dat het restaurant een Michelinster heeft en 18/20 kreeg bij Gault&Millau zijn de prijzen erg democratisch.

De eerste keer kozen we gebakken rijst met scampi en krab, best pittig gekruid, maar heerlijk! Een volgende keer bestelden we de gestoomde zeebaars. Toen ik het ging afhalen, schrok ik eigenlijk van de grootte van de schotel, ze ging maar net in de oven. Wat was ik verbaasd toen ik in de schotel een volledige vis zag liggen… Had ik dit op voorhand geweten, had ik het waarschijnlijk niet besteld. Verschrikkelijk die vissenogen die je aankeken! We eten regelmatig vis maar ik koop meestal visfilet, dus zonder kop en zonder graten. Dit was voor mij enigzins grensverleggend, maar ik moet toegeven dat het superlekker was!
De laatste keer opteerden we voor een Thaise groene currysoep en daarna gebakken rijst met kip. We hadden gedacht dat de scampi’s en de krab gewoon zouden vervangen zijn door kip, maar het was een totaal ander gerechtje en wederom smullen!

Roger Van Damme is echter vooral bekend voor zijn desserten en die probeerden we ondertussen al allemaal. Ze kosten 8 euro en zijn gepresenteerd in een mooi glas. Het is steeds ontdekken wat er in de decoraties zit waarmee ze afgewerkt zijn. Ik vind het moeilijk om te zeggen welk nagerechtje ik het lekkerste vond. Ik ben altijd al fan geweest van panna cotta, maar de chocolade herfstcreatie vond ik nog lekkerder. De tiramisu kon mij persoonlijk iets minder bekoren. Van de sticky rice mango verwachtten we niet zo veel, maar wilden we toch ook eens proberen zodat we ze allemaal geproefd hadden. Het smaakte heerlijk en was bovendien heel leuk gepresenteerd.

Het Gebaar bevindt zich in de kruidentuin, een groene oase midden in het centrum van Antwerpen. Het is erg leuk om er voor het ophalen van je bestelling even rond te wandelen.

Advertentie
Getagged , ,

18 thoughts on “Het Gebaar – Roger Van Damme goes Classic

 1. Heb daarnet een blik geworpen op zijn website. Ziet er heel lekker uit, maar nogal prijzig.

  Like

 2. feliceveenman schreef:

  Antwerpen is een favoriete stad van dochterlief en mij! straks als Corona voorbij is, dan gaan we weer ( en wie weet gaan we dan hier lekker eten)

  Geliked door 1 persoon

 3. www.jouvence.nl schreef:

  Ziet er allemaal echt heerlijk uit! Wat zijn de toetjes ook mooi gepresenteerd in zo’n glas, bijna zonde om op te eten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Melissa Krijns schreef:

  Oeeeh desserts daar hou ik van. Het ziet er echt heel goed uit

  Like

 5. Ik kom veelste weinig in Antwerpen, vroeger met mijn ouders naar de Vogeltjesmarkt. Maar wat een goede tip om ergens te eten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Xiana schreef:

  Wel een heel leuk initiatief om zijn keuken op die manier toch te leren kennen. Ik kende hem inderdaad voornamelijk van de desserts. Herken het gevoel van de vis :-), ik zie ze ook liever zonder ogen en hoofd hahhaa.

  Geliked door 1 persoon

 7. Falderie schreef:

  het is ook héééél lekker!

  Geliked door 1 persoon

 8. bookstamel schreef:

  oooh die dessertjes zien er super leuk uit! Ik hou sowieso van desserts in en glaasje

  Geliked door 1 persoon

 9. Ziet er heerlijk uit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: